OVAKO ŠPANCI SPREMAJU KROMPIR SALATU, DODAJU 2 ZDRAVA SASTOJKA: Srbi će OD SADA samo NJU JESTI, RAPSODIJA UKUSA
Krompir salata, Foto: Printscreen/Youtube/ Nadica-just my way

idealno

OVAKO ŠPANCI SPREMAJU KROMPIR SALATU, DODAJU 2 ZDRAVA SASTOJKA: Srbi će OD SADA samo NJU JESTI, RAPSODIJA UKUSA

Krompir stavite u dublju šerpu da se kuva sa sve ljuskom

Objavljeno: 18:12h

Marokanska krompir salata veoma je slična kao naša, ali začini joj daju poseban šmek.

Krompir salata je na našoj trpezi jedna od omiljenih, a najčešće se pravi kao prilog uz ribu.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Nadica-just my way

Ipak, može biti i savršeni dodatak uz bilo koju vrstu mesa ili roštilja. U Srbiji se tradicionalno sprema sa puno luka, a Amerikanci primera radi ne mogu da je zamisle bez majoneza.

Krompir salata
foto: Printscreen/Youtube/ Nadica-just my way

Ovaj recept za marokansku krompir salatu prilično je sličan našoj domaćoj, ali je obogaćena zanimljivim začinima poput korijandera i mlevenog kumina (indijski kim) koji možete pronaći u prodavnicama zdrave hrane.

Sastojci:

1 kg krompira

20 g svežih listića korijandera (ili peršuna)

3-4 kašike maslinovog ulja

2-3 kašike sirćeta

Krompir salata
foto: Printscreen/Youtube/ Nadica-just my way

1 glavica luka

2 čena belog luka

so i biber

mleveni kumin

Krompir salata
foto: Printscreen/Youtube/ Nadica-just my way

Priprema

Krompir stavite u dublju šerpu da se kuva sa sve ljuskom. Kada je u potpunosti omekšao, ostavite ga da se skroz ohladi, a potom ga ogulite i isecite na sitnije kockice. Crni i beli luk naseckajte što sitnije, pa zajedno sa krompirom ubacite u dublju činiju. Sve prelijte sa maslinovim uljem i sirćetom, dodajte so i biber po ukusu, pa dobro izmešajte. I činiju dodajte sitno naseckan korijander i mleveni kumin, još jednom dobro izmešajte, a ukoliko ima potrebe dodajte još žačin po ukusu. Služite uz meso po izboru.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.