KUHINJA VAM JE PRENATRPANA? Dizajneri otkrili cake kako da vam dobije na PROSTORU
Kuhinja, Foto: Printscreen Youtube

pametno

KUHINJA VAM JE PRENATRPANA? Dizajneri otkrili cake kako da vam dobije na PROSTORU

Svi volimo da mislimo kako ćemo jednom proći kroz delove kuhinje koje imamo, no verovatno nećemo, a zauzimaju mnogo mesta u kuhinjama, kaže dizajnerka enterijera.

Objavljeno:

Ako vam se ne sviđa izgled vaše kuhinje, a trenutno je ne možete preurediti, dizajneri interijera kažu da je dovoljno napraviti nekoliko sitnica da se prostorija transformiše i da kuhinja izgleda mnogo bolje.

Kuhinja, Posuđe, Varjača, Kuvanje
foto: Profimedia

1. Nered na radnim površinama

Dizajnerka enterijera i vlasnica kompanije Ehrlich Interiors Džil Jarvis kaže da je prvo što treba uraditi je rešiti se nereda na kuhinjskim pločama.

- Ništa ne čini kuhinju neurednom kao pretrpane radne površine - rekla je za Insider , pa počnite tako što ćete skloniti nepotrebnu poštu i račune, a male kuhinjske aparate pospremiti u ormariće illi kredenac.

Kuhinja
foto: Printscreen/Facebook/dailymail.co.uk

2. Otvorene police

Iako mogu lepo izgledati, otvorene police gotovo nikad nisu praktične, smatra dizajnerka enterijera i vlasnica Revision Custom Home Designa Rebecca Langman koja ističe kako one često stvaraju vizualni nered i izgledaju kao da im je potrebno stalno čišćenje. - Kako biste smanjili prašinu, radije na kuhinjske ormariće stavite staklene prednje ploče - savetuje.

3. Tipični kuhinjski ukrasi

Jedna od najomraženijih stvari dizajnera su ukrasi kakvi se kod mnogih često mogu videti, a koji nam 'govore da je to kuhinja ili mesto gde se jede.

- I gosti će prepoznati kuhinju čak i ako na zidu nema prevelike drvene vilice i šolje ili znaka koji im govori da se okupe i jedu - kažu dizajnerke i kaže da, ako već želite ukrase, radije kupite komad lepog posuđa ili set čaša.

4. Čaše za vino

Ako nemaju divovsku ostavu i batlera, većini ljudi je potreban samo jedan set čaša za vino i set za šampanjac, kaže dizajner enterijera Džoi Kangelosi, no ipak predlaže ulaganje u dva: jedan za svečane prilike i jedan jeftini za svakodnevnu upotrebu.

Alkohol, Pića, Čaše, Vino, Šampanjac
foto: AP

5. Noževi

Ako niste kuvar po zanimanju, ne treba vam 20 noževa, dovoljna su tri: veliki nož, nož za hleb i mali nož za čišćenje, a ostale možete pokloniti ili prodati, rekao je Kangelosi.

Maxi, Maxi nalepnice, Noževi
foto: Profimedia, Printscreen/Facebook

Svi volimo da mislimo kako ćemo jednom proći kroz delove kuhinje koje imamo, no verovatno nećemo, a zauzimaju mnogo mesta u kuhinjama, kaže dizajnerka enterijera.

Stručnjak takođe preporučuje da svoje omiljene recepte iz svake izrežete i stavite u registrator kako biste uštedeli prostor.

(Espreso/VL)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.