ŠOOK: Zanemećete kada vidite koliko IVICA DAČIĆ zapravo ima GODINA, NEVERICA!
Ivica Dačić, Foto: Kurir tv printscreen

ko bi rekao

ŠOOK: Zanemećete kada vidite koliko IVICA DAČIĆ zapravo ima GODINA, NEVERICA!

Dačić je ostao u Vladi u kojoj je imenovan na poziciju prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova

Objavljeno:

Ivica Dačić je srpski političar, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije, bivši ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije zadužen za bezbednost i spoljnu politiku. Takođe je predsednik Socijalističke partije Srbije. Bio je premijer Srbije od 2012. do 2014. godine.

1 / 5 Foto: Uroš Arsić

Rođen u Prizrenu, osnovnu školu je završio u Žitorađi, a gimnaziju u Nišu. Završio Fakultet političkih nauka smer novinarstvo u Beogradu. Ima rođenu sestru, Emicu, koja je po profesiji glumica, a najpoznatija uloga joj je sekretarica Zorica u Porodičnom blagu.

Ivica Dačić, Aleksandar Vučić
foto: Aleksandra Ćolić

Bio je prvi predsednik mladih socijalista Beograda 1990. godine i portparol Socijalističke partije Srbije od 1992. do 2000. godine. Bio je predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije Beograda i potpredsednik Socijalističke partije Srbije od 2000. do 2003. godine.

Ivica Dačić
foto: Marko Nikolić

Posle Parlamentarnih izbora 2012., predsednik Srbije Tomislav Nikolić, poverio je 28. juna Dačiću mandat za sastav Vlade Republike Srbije. Za predsednika vlade je izabran 27. jula 2012. Dačićev premijerski mandat trajao je do proleća 2014. godine kada je za novog premijera Srbije izabran Aleksandar Vučić. Dačić je ostao u Vladi u kojoj je imenovan na poziciju prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova.

Ivica Dačić
foto: Aleksandra Čolić

Ivica Dačić je rođen 1. januar 1966. što znači da ima 56 godina.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.