DA LI ZNATE ČEMU SLUŽE SILICA VREĆICE? Pravimo najveću GREŠKU kad ih BACIMO, za OVU STVAR su ODLIČNE
Silica, Foto: Profimedia

VAŽNO

DA LI ZNATE ČEMU SLUŽE SILICA VREĆICE? Pravimo najveću GREŠKU kad ih BACIMO, za OVU STVAR su ODLIČNE

Da li i vi bacate kesice sa gelom koji dobijete prilikom neke kupovine? Sačuvajte ih jer niste ni svesni šta sve možete uz njihovu pomoć u kući da popravite ili da sačuvate.

Objavljeno:

Kada ste otvorili kutiju sa novim cipelama ili nekom sportskom opremom ili torbom, verovatno ste pronašli i kesice koje idu uz njih, poput gela u kuglicama. Iako na njima stoji upozorenje da mogu biti opasne, čini se da se one u domaćinstvu mogu iskoristiti na različite načine.

Postoji više opcija kako da ih iskoristite, a one će vam spasiti i očuvati neke stvari. Srećna republika otkriva o čemu je reč.

Može spasiti telefon

Ukoliko je vaš mobilni telefon došao u dodir sa vodom na bilo koji način i smatrate da mu više nema spasa, evo jednostavnog rešenja da mu produžite vek trajanja. Izvadite iz telefona bateriju i memorijsku karticu i stavite telefon u posudu sa ovim vrećicama. One bi trebalo da izvuku svu vlagu iz njega.

Brijači traju duže

Pošto se čuvaju u kupatilu, brijači mogu posle izvesnog vremena da pokupe vlagu i da oksidiraju što će dovesti do otupljivanja oštrice. Da bi se to izbeglo, stavljanje brijača zajedno sa silica gelom u posebnu posudicu će izvući vlagu i vratiti oštrinu ovom priboru za higijenu.

silica
foto: Profimedia

Štiti šminku

Vlažnost je kritična i za šminku i kozmetičke proizvode jer im može skratiti rok trajanja. Zato je poželjno među šminku ubaciti koju kesicu ovog gela, koji će držati suvoću i štititi proizvode od prebrzog „trošenja".

Čuvaju uspomene

Znamo da su fotografije najveće blago svakoga od nas i da ih mnogi ljubomorno i pažljivo čuvaju u albumima i ukrasnim kutijama. Iako su one ovekovečile neki trenutak iz davne prošlosti, dešava se da počinju da zblede. Sprečićete to uz pomoć kesice do dve koje ćete držati među njima.

Eliminišu neprijatne mirise

Ukoliko ste nakon napornog treninga pokupili svoj veš pun znoja i stavili ga u torbu, trebalo bi voditi računa o tome da se neprijatni miris ne širi na okolinu, pogotovo ako negde još usput boravite. Najbolje rešenje za to su ove kuglice koje možete ubaciti u torbu, a koje će automatski eliminisati neprijatne mirise.

Pomažu pri sušenju cveća i čuvanju semena

Svi ljubitelji cveća koji vole da nakon uzgajanja zadrže i seme određene biljke, silica kesice će im dosta u tome pomoći. Osim toga što ubrzavaju proces sušenja cveća da bi se izbegla pojava plesni, poželjno je ove kesice staviti u posudicu pored biljke čije sme želite da osušite.

Sprečavaju zamagljivanje stakla

Svi znaju koliko ume da bude iritirajuće zamagljivanje stakla od prozora, pogotovo zimi kada su dijametralno različite temperature unutar prostora i napolju. Čim se otvore vrata ili prozor, staklo se automatski zamagli. Da biste to izbegli, dovoljno je da pored prozora stavite kesicu ovog gela koji će pokupiti svu vlagu.

Za dugotrajan miris

Ako ste nekada kod nekoga sasvim slučajno u ormaru primetili ove kesice to je sa razlogom. Odeća nakon pranja ili dugog nenošenja može izgubiti miris, a stavljanje ove kesice u ormar će omogućiti duže zadržavanje svežine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.