OTKRIVENA TAJNA! Nikola Tesla je zahvaljujući OVOME bio VITALAN DO KRAJA
Nikola Tesla, Foto: Profimedia

OTKRIVENO

OTKRIVENA TAJNA! Nikola Tesla je zahvaljujući OVOME bio VITALAN DO KRAJA

Srpski genije bio je po svemu drugačiji, nikad nije išao kod lekara, jeo je najkvalitetniju hranu, a doručak je uvek sam pripremao

Objavljeno: 13:03h

Najveći srpski naučnik i jedan od najznačajnijih umova u istoriji sveta Nikola Tesla ostavio je svetu u amanet brojna naučna dostignuća. Njegovi izumi i danas se izučavaju, a mnogi Teslini patenti tek razvojem tehnologije u savremenom dobu dobijaju smisao.

Enigma i danas

Teslina ličnost i način na koji je živeo i danas je enigma. Zna se da je spavao 3 sata dnevno, da je vodio računa šta jede i da je svakog dana pešačio. Kada je u pitanju njegovo zdravlje, osim podatka da je sa 18 godina bolovao od kolere i da se lečio 9 meseci, nije poznato da je ikada više bio bolestan, niti išao kod lekara.

Bio je vitalan i bez trunke narušene svesti do smrti, a umro je 7. januara. 1943 u 87 godini što se u to doba smatralo za duboku starost.

Na osnovu njegove autobiografije i brojnih spisa koje je ostavio smatra se da se Tesla pridržavao 5 pravila zdravog života.

1.Pravilna ishrana i dovoljan unos vode bilo je jedno od osnovnih životnih pravila srpskog genija kojeg se pridržavao.

2. Svakodnevna fizička aktivnost i pravilno disanje kojim kiseonik dolazi do svih tkiva. Zna se da je svakog dana pešačio više kilometara.

3. Tesla je spavao svega 3 sata dnevno, ali treba uzeti u obzir da je on bio vrlo specifične fizičke a posebno umne konstitucije i da je pronašao šta je za njega najbolje.

4. Malo je poznato da je Tesla redovno posećivao pozorišta, ali i kafane o svedoči fotografija koja se i danas čuva u muzeju „Nikole Tesle“ u Beogradu.

5. Pozitivan stav je bila jedna od njegovih odlika iako je uvek, čak i kao vrlo mlad bio vrlo ozbiljan posebno kad je njegov posao i pronalasci u pitanju, piše Srećna Republika.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.