SA 15 GODINA UŠLA U MENOPAUZU! Nalaz LEKARA joj potpuno IZVRNUO ŽIVOT NAGLAVAČKE!
Foto: Printscreen/facebook/AbiLane

težak slučaj!

SA 15 GODINA UŠLA U MENOPAUZU! Nalaz LEKARA joj potpuno IZVRNUO ŽIVOT NAGLAVAČKE!

Još pre 15. godine primetila je da se nešto čudno događa u njenom telu

Objavljeno:

Ebi Lejn imala je samo 15 godina kada je primetila da nešto ne funkcioniše kako treba u njenom organizmu. To je period kada devojčice ulaze u pubertet i dobijaju menturaciju, ali to nije bio slučaj sa njom.

- Moja mama i sestra su normalno dobile menstruaciju, zbog čega sam, delimično, mislila da nešto nije u redu kada moja nije došla - rekla je devojka.

- Kada sam bila tinejdžerka, videla sam da sve moje drugarice dobijaju menstruaciju, a moja nikako da dođe. Otišla sam kod doktora zbog toga, i rekli su mi da neke devojke ne dobijaju pre 16 ili 17 godina, tako da treba da sačekam. Zvuči pomalo bezobrazno, ali mislim da kada nešto nije u redu sa vašim telom, jednostavno znate, pa sam se vratila i zamolila ih da urade neke testove. Ispostavilo se da sam ušla u menopauzu - dodala je ona.

1 / 2 Foto: Printscreen/facebook/AbiLane

Menopauza nije bila nešto na šta je sumnjala da joj se može dogoditi, pa joj je to bio razoran udarac kada su otkrili da je počela prerano.

Nikada nije dobila menstruaciju, a onda su se pojavili klasični simptomi menopauze, valunzi i promene raspoloženja.

Doktor joj nikada nije saopštio konkretan razlog zašto je prerano ušla u menopauzu, jer nije imala porodičnu istoriju prerane menopauze.

- Jadni moji roditelji. Mora da su mislili da imaju stvarno problematično dete. Bila sam prilično stidljiva u školi, ali kod kuće sam stalno menjala raspoloženje, od jako srećne do tužne. Imala bih te ispade na njih, bilo je apsolutno strašno - rekla je Ebi.

Većina žena prolazi kroz menopauzu, koja se definiše kao prestanak menstruacije, u 50-im godinama, ali veliki broj to doživljava i ranije.

Pojavljuje se kada jajnici prestanu da oslobađaju jajašca svakog meseca. Pošto folikul - kesa u jajniku u kojoj se razvija nezrelo jaje - takođe proizvodi estrogen, nivoi ovog hormona takođe opadaju.

(Espreso/Srbijadanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.