KREMASTU TESTENINU NA OVAJ NAČIN NISTE SPREMALI: Svi će tražiti REPETE, a testo se bukvalno TOPI U USTIMA! (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Inspired Taste

korak po korak!

KREMASTU TESTENINU NA OVAJ NAČIN NISTE SPREMALI: Svi će tražiti REPETE, a testo se bukvalno TOPI U USTIMA! (RECEPT)

Paste su najlepiš letnji obroci. Pružaju bezbroj mogućnosti, a najvažnije je da za kratko vreme možete da pojedete nešto dobro i preukusno.

Objavljeno:

Sastojci:

  • široki rezanci: 450 g
  • karfiol: 1 mala glavica
  • bujon od povrća:1 l
  • beli luk: 4 čena
  • maslac: 50 g
  • so: 1 kašičica
  • muskatni orah: na vrh noža
  • biber po ukusu
  • maslinovo ulje: 1 kašika
  • pavlaka za kuvanje: 100 ml
  • voda od kuvanja testenine: 1 šolja
  • tunjevina: 1 konzerva

Kako pripremiti

1 / 3 Foto: Printscreen/youtube/TheCooknShare

Karfiol iseckajte ili ga podelite na sitne cvetiće i kuvajte ga oko 15 minuta u ključaloj supi od povrća. Potom karfiol prebacite u blender zajedno sa dve šolje supe u kojoj se kuvao. U to dodajte rastopljen maslac u kome ste propržili usitnjen beli luk, so, muskatni orah i biber, pa uključite blender i pustite ga da radi oko pet minuta. Mešavina treba da bude fino kremasta. Dodajte maslinovo ulje, a ako je sos gust, nalijte još supe i opet uključite blender. Testeninu skuvajte al dente. U šerpu sipajte pavlaku, blago je zagrejte i dodajte vodu od testenine. Sjedinite blendirani sos sa pavlakom, ubacite oceđenu tunjevinu i pastu i odmah poslužite.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.