OD SADA TESTENINU NEĆETE VIŠE JESTI DO MILE VOLJE: Niste ni svesni KAKO UTIČE NA SRCE
Ilustracija, Foto: Profimedia

obratite pažnju!

OD SADA TESTENINU NEĆETE VIŠE JESTI DO MILE VOLJE: Niste ni svesni KAKO UTIČE NA SRCE

Previše testenine povezuje se i sa rizikom od kardiovaskularnih oboljenja

Objavljeno: 16:21h

Testenina na sve moguće načine mnogima je omiljeno jelo.

Ipak, trebalo bi biti umeren u njenom konzumiranju i to iz više razloga. Naime, istraživanja su pokazala da previše testa u ishrani može ozbiljno da naruši zdravlje.

Činjenica je da mnogo faktora utiče na pojavu dijabetesa, među kojima su i geni, ali i životni stil. Prema pojedinim studijama, ishrana bogata testeninom (ugljenim hidratima), takođe je povezana sa visokim rizikom od šećerne bolesti.

Oni koji više puta nedeljno jedu testeninu imaju vrlo jednoličnu ishranu, a samim tim im nedostaju ključni nutrijenti. Zato je važno da ishrana bude raznolika da bi organizam dobio sve potrebne vitamine i minerale.

1 / 10 Foto: Printscreen/youtube/JelajelenaPetrovic

Previše testenine povezuje se i sa rizikom od kardiovaskularnih oboljenja. Nedavna studija povezuje prerađene ugljene hidrate sa povećanim rizikom od srčanih bolesti. Uz to, još jedna studija povezala je konzumiranje prerađene testenine sa visokim krvnim pritiskom, što posledično dovodi do povećanja rizika od srčanih bolesti.

Porcija testenine jednom do dva puta nedeljno je opravdana, a sve preko toga je rizično. Oni koji vole testeninu često su skloni da se prejedu, jer ona je zaista kalorična. Previše kalorija stvara još jedan ozbiljan zdravstveni problem, a to je gojaznost, koja otvara put mnogim bolestima, pa čak i kanceru.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.