OVAJ DORUČAK JE BEZ JAJA, A PUN PROTEINA: Napravite ga odmah (RECEPT)
Doručak, Foto: Printscreen/Youtube/Crouton Crackerjacks

PROBAJTE

OVAJ DORUČAK JE BEZ JAJA, A PUN PROTEINA: Napravite ga odmah (RECEPT)

Jaja su divan i svestran proizvod za doručak. Pomažu vam da se osjećate sito i zadovoljno, a prepuni su proteina koji vam pomažu da date energiju za početak dana.

Objavljeno:

Nažalost, ako ste alergični na jaja, ona ne dolaze u obzir, za doručak, užinu ili u bilo koje drugo vreme. To znači da možda želite još jedan izvor proteina za doručak.

Postoji mnogo dobrih razloga za doručak bogat proteinima. Konzumiranje puno proteina za doručak može poboljšati kvalitetu vaše ishrane i može pomoći u zadovoljavanju apetita, a time i smanjenju svake preokupacije hranom. Doručak sa visokim sadržajem proteina, koji sadrži 25 do 30 grama proteina, povezan je s gubitkom težine i održavanjem tog gubitka težine u istraživačkim studijama.

Srećom, postoji mnogo načina da dobijete doručak bogat proteinima bez uključivanja jaja. Isprobajte ovih 10 zdravih ideja za doručak bez jaja:

Grčki jogurt

Grčki jogurt je proceđeni jogurt, koji (u poređenju sa konvencionalnim jogurtom) rezultira gušću teksturom i koncentriranijim izvorom proteina – do 15 g po šoljici. Uparite činiju običnog grčkog jogurta sa voćem, granolom, orašastim plodovima ili ubacite u svoj voćni smoothie za povećanje proteina. Također možete umiješati grčki jogurt u smesu za palačinke ili muffine. Imajte na umu da neki aromatizirani grčki jogurti sadrže dodatni šećer.

Sir

Sir se često koristi za ručak na sendvičima, kao predjelo ili kao sastojak tepsija za večeru. Ali nema razloga da se sir ne pojavi i na doručku. Sa oko 5 g proteina po unci (oko kriške), sir podiže taj obični stari komad tosta ili bagela na viši proteinski status. Probajte krišku sira na krišku gustog smeđeg hleba za zadovoljavajući doručak.

Lean meat

Jedite kao Evropljani sa tanjirom mesa, sireva, voća i hleba. Probajte šunku, ćuretinu, piletinu, pršutu, salamu, kanadsku slaninu i još mnogo toga. Za doručak ćete biti sigurni da ćete dobiti proteine ​​– oko 7 g po unci – i drugačiji unos i ukus.

Mleko
foto: Profimedia

Mleko

Sa 8 g proteina po šoljici, ne možete poreći moć proteina u mleku. Poslužite ga uz žitarice od cjelovitog zrna, u smutiju za doručak ili kao sastojak za doručak kao što su muffini ili palačinke.

Sojino mleko

Slično mlijeku po svom sadržaju proteina – 8 g po šolji – sojino mlijeko može učiniti gotovo sve što može i kravlje mlijeko. U poređenju sa drugim mliječnim alternativama kao što su pirinčano ili bademovo mlijeko, sojino mlijeko ima veći sadržaj proteina. Ako vam nije stalo do okusa prvog sojinog mlijeka koje probate, kupujte okolo – na policama trgovina ima mnogo alternativa.

Vikend sir

Sa skoro 25 g proteina po šoljici, sveži sir je laka (i obično bez šećera) zamjena za jogurt. Prelijte ga svježim voćem, orašastim plodovima ili granolom s malo masti za iznenađujuće ukusan doručak. Pokušajte umiješati svježi sir u smjesu za palačinke ili tijesto za muffine za kremasti proteinski punč.

Nut butter

Maslac od kikirikija sadrži do 8 g na 2 supene kašike, dok drugi maslac od orašastih plodova ima oko 7 do 8 g na 2 supene kašike. U prosjeku, maslac od orašastih plodova sadrži oko 16 g masti (145 kalorija), ali nemojte dozvoliti da vas to odvrati od njihovih zdravstvenih prednosti, koje uključuju omega-3 masti i druge važne nutrijente. Namažite maslac od orašastih plodova na tost, đevrek ili umiješajte maslac od orašastih plodova u zobene pahuljice za ukusan, zadovoljavajući doručak.

Orasi
foto: Profimedia

Orasi

Poput putera od orašastih plodova, orasi dodaju proteinski punč doručku. Orašaste plodove možete dodati u ovsene pahuljice, jogurt, hladne pahuljice ili ih jednostavno umiješati u domaći miks sa suvim voćem. Dobićete oko 4 do 6 g proteina po unci, u zavisnosti od vrste orašastih plodova koju jedete.

Tofu

Ovaj proizvod od soje sadrži oko 10 g proteina po pola šolje, što ga čini dobrim izborom za početak dana. Koristite tofu u scramble-u za doručak, quiche-u ili u smutijima ili šejkovima.

Kafa pasulj

Čudno? Možda. Mnoge kulture jedu pasulj za doručak, a s njihovom raznovrsnošću za aromu i zvjezdane hranljive materije (mislim na vlakna, vitamine B i gvožđe), ne možete nadmašiti faktor punjenja. Umotajte pasulj u tortilju sa malo sira i salse, i ne samo da ćete dobiti doručak sa visokim sadržajem proteina, već je spreman za upotrebu kada jeste.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.