BILI AJLIŠ OTKRILA RECEPT ZA VEGANSKE KOLAČIĆE: Tajna je u OVOM BRAŠNU, ništa ukusnije niste PROBALI
Foto: Profimedia

Preukusno!

BILI AJLIŠ OTKRILA RECEPT ZA VEGANSKE KOLAČIĆE: Tajna je u OVOM BRAŠNU, ništa ukusnije niste PROBALI

Višestruka dobitnica Gremija podelila je svoj recept za ukusne čokoladne kolačiće

Objavljeno:

Sedmostruka dobitnica Gremija Bili Ajliš je veoma strastvena u promovisanju veganskog načina života.

Dakle, ne čudi što je Ajliš podelila nekoliko svojih isprobanih recepata na društvenim mrežama, uključujući svoje veganske kolačiće sa čokoladom i maslacem od kikirikija. Recept, koji je sačuvan u njenim istaknutim Instagram pričama, zahteva pregršt jednostavnih sastojaka, uključujući zobeno brašno i smeđi šećer.

Ajliš koristi električni mikser za recept, ali možete mešati i ručno.

  • 1 šolja smeđeg šećera
  • 1 šolja putera od kikirikija ili indijskog oraha
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 1 šolja ovsenog brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1/8 kašičice soli
  • 1/4 šolje bademovog ili ovsenog mleka
  • 1/3 do 1/2 šolje čokoladnih mrvica ili 20 malih kvadrata čokolade

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Dva velika pleha za pečenje obložite papirom za pečenje. U velikoj posudi pomešajte smeđi šećer i puter od kikirikija. Dodajte ekstrakt vanile. Mešajte još 30 sekundi. U posebnoj posudi pomešajte ovseno brašno, sodu bikarbonu i so.

Keksić
foto: Printscreen/youtube/ Jecine kulinarije

Dobro promešati. Polako dodajte suve sastojke u mešavinu putera od kikirikija, 1/3 odjednom, dobro mešajući pre svakog dodavanja. Dodajte mleko, i promešajte. Izlomite komadiće čokolade. Od testa formirajte loptice, po oko 2 kašike. Stavite na pleh za pečenje i svaku loptu spljoštite viljuškom. Pecite 10 do 12 minuta ili dok ne porumeni. Dok su kolačići još topli, u svaki utisnite kvadratić čokolade ili pospite čolodanim mrvicama.

(Espreso/Ona)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.