KORAK PO KORAK!
EVO KAKO DA ISKORISTITE VIŠAK ŠLJIVA NA NAJSLAĐI NAČIN: Brz recept koji će i MALIŠANI obožavati
Šljive, definitivno najomiljenije voće na našim prostorima, pored rakija, raznih lenjih pita predstavljamo vam i malo kremastiji recept!
Sastojci
I sloj:
- 300 g šljiva bez koštica
- 3,5 dl vode
- 5 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 5-6 kašika griza
- II sloj:
- 3,5 dl vode
- 3 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 puding od vanile
- I još:
- 1 kesica šlaga
Priprema
U posudu stavite isečene šljive i šećer i dinstajte dok se šećer ne otopi pa dodajte 3,5 dl vode. Kada provri dodajte griz i vanilin šećer i uz mešanje kuvajte dok ne počne da se zgušnjava. Preručite smesu u vatrostalnu posudu. Posebno u 3 dl vode stavite puding, 3 kašike šećera i vanilin šećer pa sve dobro sjedinite i kuvajte dok se ne zgusne. Sipajte na predhodnu smesu. Umutite šlag po uputstvu na kesici i premažite odozgo. Ostavite u frižider da se ohladi pa poslužite.
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!