RETROGRADNI MERKUR JE KONAČNO PROŠAO, ALI HAOS KOJI JE DONEO JOŠ NIJE: Ovaj datum je ključan
Retrogradni Merkur, Foto: profimedia

OBRATITE PAŽNJU!

RETROGRADNI MERKUR JE KONAČNO PROŠAO, ALI HAOS KOJI JE DONEO JOŠ NIJE: Ovaj datum je ključan

Montufa objašnjava da se situacija neće smiriti dokle god Merkur ne napusti Bika i loš aspekat sa Saturnom

Objavljeno:

Retrogradni Merkur, planeta komunikacije i logičkog rasuđivanja, krenula je juče, 3. juna napred, pa su se svi ponadali da su i okončani svi naši tehnološki problemi, nesporazumi i haos u komunikaciji. Astrolozi objašnjavaju zašto to još uvek nije tako

Iako je kraj retrogradnog Merkura nešto što izaziva slavlje, ovaj put to nije baš tako.

- Osećaj nije pozitivan - objasnila je Nairana Montufar, astrolog i autor knjige "Moon Signs".

- To će zapravo biti tako jer Merkur ide napred, ali je zaključan u kvadratu sa Saturnom u Vodoliji, dok se dok se Saturn sprema da krene retrogradnim hodom - dodaje ona.

Astrolog objašnjava da će iz toga razloga svi razgovori o autoritetu, napretku u karijeri i bilo kakvi pregovori biti napetiji nego ikada ranije.

1 / 3 Foto: Profimedia

- Loš aspekat između Merkur i Saturna ranije se dogodio 24. aprila, pre nego što je on krenuo retrogradno- objašnjava Lesli Hal, astropsiholog.

Ona podseća da treba da se prisetimo šta su bili ključni problemi u tom intervalu, jer će doći do ponavljanja obrazaca.

- U ovom trenutku možete da postignete mnogo ako uspete da obuzdate negativne misli ili se fokusirate na posao ili neku ozbiljnu stvar. Ključno je da ostanete organizovani, ne samo u prostoru, nego i u svojim mislima. Razmislite o borbama koje ste imali krajem aprila, pa ovaj put to uradite bolje - objašnjava astrolog Hal.

Montufa objašnjava da se situacija neće smiriti dokle god Merkur ne napusti Bika i loš aspekat sa Saturnom, a to je neki 13. jun, kada Merkur ulazi u Blizance, prenosi refinery29.com.

- 20. juna je posebno dobar datum za sklapanje pregovora, kada Merkur u Blizancima formira pozitivan aspekat sa Jupiterom. Vetar će vam duvati u leđa, a mozak biti pun ideja koje mogu da se razviju u narednih godnu dana- objasnila je Montufar.

Astrolog Kalina Trofonova kaže da sada možemo duhovono da rastemo ali i da se suočimo sa neprijatnim situacijama koje nas izvlače iz zone konfora i primoravaju da radimo.

U 2022. godini preostala su nam čak još dva retrogradna Merkura.

(Espreso / Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.