PROBAJTE
NAPRAVITE BELI LUK U PRAHU PO DOMAĆEM RECEPTU: Jednostavnije je nego što mislite!
Napravite domaći začin od belog luka koji će vašim jelima dati posebnu aromu.
Beli luk je neizostavan začin u mnogim jelima. Koristi se u svežem stanju, ali i u prahu. Baš zbog toga vam predstavljamo recept za prirpemu belog luka u prahu koji možete dodavati svojim specijalitetima.
Oljuštite čenove belog luka, poređajte ih na pleh i ostavite da se sluše na suncu 2-3 dana. Ukoliko ne želite da na luk pada prašina, možete ga pokriti tankim platnom ili gazom.
Trećeg dana sameljite čenove belog luka i smesu rasporedite ravnomerno na pleh ili krpu. Ponovo ostavite na suncu 3 dana. Poslednjeg dana opet sameljite beli luk i dobićete aromatičan prah kojim ćete obogatiti ukus jelima.
Beli luk u prahu čuvajte u dobro zatvorenoj posudi ili tegli.
(Espreso/Stvar Ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!