DOMAĆICE, NAPRAVITE DOMAĆE LEPINJE KAKVE DO SADA UKUĆANI NISU JELI: Ne postoji JEDNOSTAVNIJI RECEPT od ovog
Lepinje, Foto: PRINTSCREEN/YT/ WIE MAN KOCHT

uz kajmak

DOMAĆICE, NAPRAVITE DOMAĆE LEPINJE KAKVE DO SADA UKUĆANI NISU JELI: Ne postoji JEDNOSTAVNIJI RECEPT od ovog

Poslužite ih vruće uz kajmak

Objavljeno:

Kad mlađim domaćicama neko pomene domaći hleb i lepinje, one uglavnom imaju utisak da ih kod pravljenja ovih testa čeka dug i komlikovan posao. Međutim, postoje veoma jednostavni recepti sa kojim nema greške i koje će s lakoćom napraviti i početnici u kuhinji.

Telegraf donosi takav jedan recept. Većina nas će priznati da nema slađeg zalogaja od vruće lepinje sa kajmakom, tako da ćete imati priliku da uz malo uloženog truda uživate u dobrom obroku.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/Qiong Cooking

Sastojci:

200 ml mlake vode

100 ml toplog mleka

1 kašičica šećera

10 g pivskog kvasca

450 g brašna

Brašno
foto: Profimedia

3 kašike ulja

1 kašičica sloli

Priprema:

Pomešajte vodu i mleko u dubljoj posudi, pa dodajte tri kašike ulja. Dodajte kvasac i šećer, pa mešajte dok se kvasac ne rastopi. Potom sipajte brašno i kašičicu soli. Mešajte da dobijete glatko testo, a ukoliko je potrebno dodajte još brašna. Mesite dok ne dobijete homogenu smesu.

Testo pokrijte i ostavite da odstoji dva sata. Posle tog vremena ponovo premesite i podelite na pet jednakih delova. Oblikujte lepinjice, koje ćete razvući rukama i poređati ih na pleh prekriven papirom za pečenje.

Ostavite još 25 minuta da lepinje nadođu. Pre pečenja premažite ih maslinovim uljem. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 250 stepeni 10 minuta. Dok su još vruće premažite ih puterom, da im sačuva mekoću i svežinu. Ove lepinje ostaju sveže su po dva, tri dana.

Poslužite ih vruće uz kajmak.

Prijatno!

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.