STRAVA I UŽAS: Igrao se U DVORIŠTU sa svojim LJUBIMCEM, kada je ODJEDNOM OSETIO PECKANJE PO CELOM TELU!
Foto: Profimedia

UPOZORENJE RODITELJIMA!!

STRAVA I UŽAS: Igrao se U DVORIŠTU sa svojim LJUBIMCEM, kada je ODJEDNOM OSETIO PECKANJE PO CELOM TELU!

Karolin Gel je hitno odvezla svog sina u bolnicu, nakon ljupkog druženja sa njegovim omiljenim ljubimcem.

Objavljeno:

Kerolin je na društvenim mrežama podelila svoje užasavajuće iskustvo sa malim insektima iz bašte, sa kojima se naša deca neretko igraju, kako bi na vreme upozorila i druge roditelje!

Naime, majka troje dece je upozorenjem skrenula pažnju roditeljima, na agoniju koju je njen si pretpeo, igrajući se sa malim "baštenskim prijateljem".

Kerolin Gel iz Oksfordšira je pokazala roditeljima kako je njen sin nakon beznačajne igre, ostao prekriven vrlo bolnim osipima, nakon što se sprijateljio sa gusenicom, sa kojom se od 17. maja neprestano igrao.

Posle pola sata igre, mališan je počeo da se žali mami, kako oseća neko peckanje svuda po ustima i licu.

A sutradan, se nakon spavanja Oliver probudio sa osipom preko celog tela, prenosi DailyStar.

43-gošnjakinja je objasnila da je Oliver počeo da se interesuje za gusenice, nakon priče koje su im u razredu čitali, o gladnoj gusenici.

"Zbog toga je prošle nedelje izašao napolje kako bi se igrao, i skinuo je sa drveta, toliko ju je zavoleo da je čak i napravio kućicu za nju."

"Posle pola sata mi se požalio, na mali ubod koji ga je peckao po licu i usnama, ali pošto je moj muž skoro kosio travu, pomislila sam da je možda neka alergijica u pitanju, ili nešto slično."

Gusenica
foto: Profimedia

Kerolin je objasnila, da se osip samo pogoršao sledećeg jutra.

"Odveli smo ga kod lekara i oni su rekli da nisu sigurni šta može da bude uzrok, ali su nam sugerisali da je možda u pitanju neka koprivnjača, pa su nam dali protivalergene lekove kako bi nam pomogli".

Vrativši se kući, Kerolin je putem pretraživača uspela da identifikuje gusenicu sa kojom se mali Oliver igrao.

Ona je otkrila da ova vrsta gusenica spada u podrgupu dlakavih moljaca, koji izazivaju iritacije kože u trenutku kada ljudi stupe u kontakt sa njima, a ponekad mogu dovesti i do ozbiljnijih problema kao što su gušenje ili višemesečni osip.

"Obično ga ohrabrujem da istražuje stvari, ali ovi insekti i nisu baš fini, pa zbog toga želim da proširim upozorenje rodireljima, da vode računa kako im deca ne bi prošla kroz istu agoniju!" - za kraj je posavetovala Kerolin

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.