OVO JE NAJOPASNIJI PAS NA SVETU I SRBI GA DRŽE U STANU: Sam đavo bi ga se UPLAŠIO
Foto: Profimedia

OPREZ

OVO JE NAJOPASNIJI PAS NA SVETU I SRBI GA DRŽE U STANU: Sam đavo bi ga se UPLAŠIO

Za ovu rasu psa se veruje da je najopasnija, mada pojedina istraživanja tvrde da je u pitanju mit

Objavljeno: 12:05h

Mnogi smatraju da su za lošu reputaciju pitbula krivi isključivo neodgovorni vlasnici.

Istina o pitbulovima

ASCPA.org, najpoznatija svetska organizacija koja se bavi zaštitom životinja u svojoj"'istini o pitbulovima" detaljno opisuje put kako je pasmina predodređena da pomaže ljudima postala najomraženija na svetu i sinonim za opasnost.

Danas raskrinkavamo mitove vezane za pitbula:

1. Pitbul je rasa koja “grize”

U pitanju je mit. Prema rezultatima testa temperamenta izvršenog u 2012. godini, 86,8 odsto pitbulova savršeno je prošlo testove socijalizacije, agresivnosti, stabilnosti, društvenosti. Poređenja radi, 85,2 odsto zlatnih retrivera i 80,1 odsto škotskih ovčara imalo je pozitivne rezultate tokom istraživanja.

Pitbul
foto: Printscreen

2. Pitbulovi više napadaju od drugih rasa

Takođe se radi o mitu koji je “raskrinkala” Američka vetrinarska asocijacija istraživanjima koja su potvrdila da ni jedna rasa ne napada učestalije od ostalih. Stepen agresivnosti isključivo zavisi od pojedinačne sklonosti psa i njegovog vaspitanja.

3. Pitbulovima se “zaključava” vilica pri ugrizu

Prema rečima dr I. Ler Brisbina sa Univerziteta u Gruziji, koji je stručnjak za obuku, ponašanje i anatomiju ove rase, nekoliko studija sa temom strukture lobanje i zuba pitbulova pokazalo je da se ni po čemu ne razlikuju od anatomije drugih rasa. Oni imaju sasvim uobičajenu strukturu vilice (kostiju, zuba, mišića) pa samim tim nema razloga da se povjeruje u to da će se njima vilica “zaključati”, dok nekom drugom psu neće.

Pitbul
foto: Profimedia

4. Ujed pitbula u medijima

Ujed pitbula skrene mnogo veću medijsku pažnju od napada bilo kog drugog psa. Tokom četvorodnevnog novinarskog istraživanja zaključeno je da se svaki od tri fatalna napada pasa koji nisu bili od strane pitbulova spominju svega jednom, dok će se napad ovog psa pomenuti 230 puta u lokalnim, ali i međunarodnim medijima.

(Espreso/NajŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.