BRANIMIR NESTOROVIĆ DOŽIVEO NESREĆU: Tek sad je otkriveno
Branimiir Nestorović, Foto: YoutubePrintscreen

prisetio se

BRANIMIR NESTOROVIĆ DOŽIVEO NESREĆU: Tek sad je otkriveno

– Baba je smislila da krštenje nije uspelo, budući da sam bio strašno nemiran – priča doktor

Objavljeno: 13:35h

Gostujući na TV Hepi, dr Branimir Nestorović je objasnio zbog čega je kao mali morao da poseti lokalnu vračaru, ali i kako je obrenovački pop sprečio njegovo drugo krštenje.

– Bio sam nemoguć. Ja bih danas bio lečeno hiperaktivno dete. Do 13-14 godine sam se mnogo tukao. Bio sam toliko nemiran da nisu znali šta će sa mnom. Onda je baba smislila da me odvedu kod vračare. Išli smo kod neke vračare u selo između Obrenovca i Uba. Sećam se dobro da je to bila vračara koja je bacala neko ugljevlje i dobro se sećam da je rekla da, ako preživim 12 godina, sve će biti u redu – ispričao je dr Nestorović.

Nažalost, nedugo posle toga, prema Nestorovićevoj priči, on je pao sa duda visokog pet metara. Tada su njegova mama i baka mislile da gatanje nije bilo uspešno, čak se govorilo i o tome da odu kod gatare kako bi povratili novac.

Ta njegova hiperaktivnost, kaže, dovodila ga je u probleme kroz adolescentsko doba. Kada alternativne metode nisu urodile plodom, baba Vidosavi je palo na pamet da ga drugi put krste.

1 / 12 Foto: Printcsreen

– Baba je smislila da krštenje nije uspelo, budući da sam bio strašno nemiran – priča doktor.

Nestorović ističe da je verovala da nešto nije bilo dobro izgovoreno, budući da je moralo tri puta da se kaže da se odriče sotone.

– Baba je pomislila da nije uspelo krštenje i da nije isteran đavo iz mene, zato je odlučila da me ponovo krsti. Otišli smo na Ub. Međutim, desilo se da je obrenovački pop došao u posetu ubskom i tada je poludeo pošto u pravoslavlju ne može da se krsti više puta. Prekinuto je krštenje i opet nije bilo sigurno da sam se odrekao sotone. U haosu koji je nastupio u jedno vreme izgubljena mi je crkvena krštenica, pa kad sam bio kum kasnije, onda je pop na Voždovcu insistirao da se krstim i ja sam se treći put krstio. Tako da sam ja jedini Srbin koji je dva i po puta kršten – zaključuje Nestorović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.