RUSI SE KUNU U OVO SALATU ZA SVETOG NIKOLU: Ni srpske joj ne mogu prići (RECEPT)
Foto: Printscreen/Youtube/Brzi recepti i saveti

ISPROBAJTE

RUSI SE KUNU U OVO SALATU ZA SVETOG NIKOLU: Ni srpske joj ne mogu prići (RECEPT)

A odlično ide uz meso

Objavljeno: 09:17h

Lenjigradska salata odličana je i kao prilog uz meso, a u toplim letnjim danima može biti i čitav obrok.Nepoznato je zašto ova salata nosi naziv lenjigradska, ali sigurno jeste to je da je veoma ukusna, naročito kao prilog za tople dane.

Jednostavno i brzo se sprema, a praziluk u kombinaciji sa sirom i jogurtom joj daje poseban šmek.

Trik je taj da ne dozvolite da se krompir ohladi jer hladan ne upija lepo ukuse, nego dok je još vruć dodajte i ostale sastojke.

Odlično ide uz razne vrste mesa, a može da bude i kompletan obrok i odlično predjelo

Budući da danas Srpska pravoslavna crkva i vernici obeležavaju praznik posvećen prenosu moštiju Svetog oca Nikolaja poznatu i kao letnji Sveti Nikola, ova salata može biti odlično predjelo ili prilog uz meso.

Cezar salata, Salata
foto: Profimedia

Sastojci:

6 krompira

2 struka praziluka

250 g tvrdog sira

400 g kisele pavlake

200 ml jogurta

malo seckanog peršuna

mirođija

so

biber

sok od pola limuna

Priprema:

1. Svetliji deo praziluka isecite na kolutove, ne preterano tanke, blago posolite i rukama razlistajte.

2. Krompir kuvajte u ljusci u slanoj vodi 30-40 minuta. Još topao, malo prohlađen krompir oljuštite i isecite ga na kockice. Topao krompir odmah ubacite u činiju u kojoj ste pomešali pavlaku, majonez i jogurt i sve to već začinili solju i biberom. Dodajte praziluk, narendani sir, iseckan peršun i mirođiju, sok od pola limuna, pa sve lepo izmešajte.

Ako je krompir upio preliv, pred služenje dodajte još malo jogurta i po potrebi još žačina po ukusu.

Bon appetit!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.