SRPKINJE SU ODLEPILE ZA OVIM TRIKOM ZA PEGLANJE: Nabori na odeći su PROŠLOST, pegla klizi k'o blesava!
Pegla, Foto: Profimedia

sad je lakše!

SRPKINJE SU ODLEPILE ZA OVIM TRIKOM ZA PEGLANJE: Nabori na odeći su PROŠLOST, pegla klizi k'o blesava!

Peglanje spada u kućne poslove koji su najdosadniji i koji najteže padaju svakoj ženi...

Objavljeno:

Pored toga što ponekad zna oduzme mnogo vremena, peglanje je vrlo dosadno, pogotovo kada moramo da ispeglamo npr. košulje od osetljivog materijala ili sličnu odeću koja nam je potrebna za posao ili izlazak.

Da vam peglanje sledeći put ne bi oduzelo mnogo vremena sledeći put, isprobajte neki od naših saveta:

1. Gaza i karton

Kako da na najlakši način ispeglate odeću koja je napravljena od izuzetno osetljivog materijala, a da je ne uništite i ispeglate kako treba? Za ovo će vam trebati samo gaza i obično parče kartona. Deo koji je najviše izgužvan, ili celi komad odeće stavite na karton, a preko njega stavite gazu. Lagano pređite peglom i izgužvana odeća će biti ravna, kao nova.

2. Morate redovno čistiti peglu

Glavni razlog zbog kojeg vaša pegla neće jednim pokretom da ispravi nabore na odeći, je taj da je dno pegle prljavo. Vremenom se na dno pegle nakupe dlačice od različitih materijala, koje kasnije prave problem i samo dodatno gužvaju odeću, umesto da je ravnaju.

Pegla
foto: Printscreen/Instagram/mamazapet

Da se to ne bi dešavalo, minimum dva puta mesečno čistite dno pegle sa mešavinom jabukovog sirćeta i sode bikarbone. Pegla ne mora da bude zagrejana, samo toplu i zagrejanu smesu nanesite pamučnom krpom preko dna i ona će savršeno očistiti sve nečistoće na pegli.

3. Slaganje mokre odeće

Verovatno ste videli svoju baku kako slaže veš u lavor nakon vađenja iz mašine i zapitali se zašto to radi, kada će je svejedno okačiti na sušilicu. Ovaj jednostavan postupak, koji ne oduzima mnogo vremena, znači će vam mnogo - odeća će biti mnogo manje izgužvana, a peglanje će biti kraće, možda čak i nepotrebno.

4. Trik sa aluminijumskom folijom

Uglavnom nije dovoljno peganje odeće sa jedne strane, pa je morate okretati i raditi duplo posao. Kako biste sebi znatno olakšali ovaj kućni poslić, ispod zaštitne tkanine na dasci stavite aluminijumsku foliju. Ona će reflektovati toplotu, pa vam peglanje sa druge strane neće biti potrebno više.

Aluminijumska folija
foto: Profimedia

5. “Peglanje” sa parom

Ako vam se kojim slučajem pokvarila pegla, a nemate vremena da kupite novu ili jednostavno nemate vremena za dugotrajno peglanje, iskoristite trik sa parom. Okačite majicu, pantalone, haljinu ili košulju na ofinger i okačite je iznad kade (na šipku za zavesu). Napunite kadu vrelom vodom i sačekajte oko 5 minuta ili se istuširajte/okupajte. Para će opustiti nabore, pa će odeći biti potrebno minimalno peglanje ili ćete moći da ga zaobiđete.

(Espreso/Zenskimagazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.