NIKO NE ZNA KAKO JE PRAVILNO: Očistite dno pegle pomoću samo dva sastojka
Pegla, Foto: Profimedia

TRIK

NIKO NE ZNA KAKO JE PRAVILNO: Očistite dno pegle pomoću samo dva sastojka

Što se tiče onih tvrdokornih mrlja, alkoholno sirće i pasta za zube mogli bi da pomognu.

Objavljeno:

Čista se ploča za peglanje treba glatko da se kreće po odeći, bez povlačenja i ostavljanja tragova – kažu stručnjaci iz jedne kompanije koja proizvodi pegle, a savetuju i kako očistiti ploču bez puno muke i novca.

Za manje intenzivno čišćenje preporučuju jednostavnu mešavinu sapuna i vode. Sve što treba da uradite je da izribate peglu sunđerom umočenim u vodu sa sapunom, ali napominju i da ne koristite grubi deo sunđera jer bi mogao da ošteti ploču pegle. Što se tiče onih tvrdokornih mrlja, alkoholno sirće i pasta za zube mogli bi da pomognu.

Pasta za zube

Ako ploča i dalje nije čista nakon vode i sapuna, stručnjaci kažu da bi pasta za zube mogla da pomogne da uklonite preostale mrlje. Pre nego što počnete, najbolje je isprobati metodu na vrlo malom delu ploče pre čišćenja ostatka. Kada se pegla osuši uzmite malo paste za zube i istrljajte je po celoj površini ploče, koristeći staru krpu. Zatim očistite pastu za zube vlažnim sunđerom ili krpom.

Alkoholno sirće

Pomešajte jednaku količinu alkoholnog sirćeta i soli u šerpi. Lagano zagrejte smesu, ali nemojte da prokuva. Uzmite gumene rukavice i umočite sunđer u smesu. Nežno trljajte mrlje na ploči kako biste ih uklonili. Isto kao i s pastom za zube, preporučuje se da prvo isprobate na malom delu ploče pegle pre nego što nanesete na celu.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.