ZNATE LI KOLIKO GODINA IMA IGOR ZELENSKI? U ovo niko ne može DA VERUJE
Igor Zelenski, Foto: Profimedia

GODINE

ZNATE LI KOLIKO GODINA IMA IGOR ZELENSKI? U ovo niko ne može DA VERUJE

Zelensky je navodno partner Katerine Tikhonove, druge kćeri ruskog predsednika Vladimira Putina. Navodno imaju kćer, rođenu 2017. godine

Objavljeno: 10:52h

Bio je direktor Mariinskog baleta od 1991. do 2013. Završio je baletnu školu u Tbilisiju (klasa Vakhtanga Chabukianija) i usavršavao se na akademiji Vaganova (klasa Genadyja Selutskog).

Zelenski je pet godina bio direktor u New York City Balletu. Njegove uloge uključuju Romea u Romeu i Juliji i Siegfrieda u Labuđem jezeru. Nastupao je širom sveta, uključujući Kraljevski balet u Londonu, u La Scali u Milanu, u Bayerische Staatsoper u Münchenu i s New York City Balletom. Tokom svoje karijere plesao je s profesionalnim balerinama.

1 / 5 Foto: Profimedia

Zelensky je bio umetnički direktor Novosibirskog opernog i baletnog kazališta (2006.–2015.) kao i Moskovskog akademskog muzičkog pozorišta Stanislavski i Nemirovič-Dančenko (2011.–2016.). Od 2016. do 2022. bio je direktor baleta Bayerisches Staatsballetta, dao je ostavku 4. aprila 2022. zbog "privatnih porodičnih razloga" nakon što nije osudio rusku invaziju na Ukrajinu 2022. godine.

Zelensky je navodno partner Katerine Tikhonove, druge kćeri ruskog predsednika Vladimira Putina. Navodno imaju kćer, rođenu 2017. godine.

Igor Zelenski rođen je 13, jula 1969. godine i ima 53 godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.