DORUČAK OD KOJEG ĆETE SMRTŠATI! Zdrav je, lagan i pravi se za TILI ČAS (RECEPT)
Foto: Printscreen

PREUKUSNO, A ZDRAVO

DORUČAK OD KOJEG ĆETE SMRTŠATI! Zdrav je, lagan i pravi se za TILI ČAS (RECEPT)

Osnovu ovog obroka čine semenke i mnogima omiljen mlečni proizvod pun proteina, a dodaci omogućavaju da svakog jutra imate raznolik obrok.

Objavljeno: 08:16h

Doručak je najvažniji obrok” - mantra koju ponavlja svaki nutricionista i te kako ima smisla, posebno ako želite da skinete višak kilograma pred leto.

Jer, ukoliko u prvih sat vremena po buđenju ne unesete “gorivo” u organizam, veći je rizik da ćete tokom dana posezati za namirnicama koje brzo podižu šećer i u isto vreme podstiču apetit.

Ali, ako je odnos ugljenih hidrata, masti i proteina u prvom jutarnjem obroku pametno izbalansiran, nema razloga za brigu. Ovo je upravo jedan od takvih recepata koje možete da pripremate svakog jutra za doručak i da budete sigurni da neće ogladneti barem četiri sata.

Sastojci:

100 ml grčkog jogurta

2 kašike ovsenih pahuljica

20 g mlevenog sirovog suncokreta

20 g mlevenih sirovih semenki bundeve

20 g mlevenih semenki lana

kafena kašičica rogača

malo cimeta

voće po želji

kašika kokosovog ulja

med (po želji)

Priprema:

Mlevene semenke suncokreta, bundeve i lana sipajte u činijicu, dodajte ovsene pahuljice, grčki jogurt, rogač i cimet, pa iseckajte jagode, banane ili bilo koje drugo voće. Dobro promešajte, ostavite da odstoji desetak minuta, pa dodajte kašiku rastopljenog kokosovog ulja i malo meda.

Ovsene pahuljice spadaju u spororazgradive ugljene hidrate, a u kombinaciji sa esencijalnim masnim kiselinama iz lana, suncokreta i bundeve dugo će držati sitost.

Uz to, cimet i rogač kao prirodni zaslađivači neće uticati na nagli skok nivoa glukoze u krvi, a kašičica kokosovog ulja, kao i med podstaći će probavu i ujedno uticati na lepotu kože i kose.

Vlakna iz voća biće i te kako korisna za zdravlje creva.

Ukoliko svakog jutra, barem mesec dana zaredom budete jeli ovaj doručak, primetićete da vam je garderoba komotnija, koža lepša, a stomak ravniji.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.