KADA DODATE OVAJ SASTOJAK CVEĆE ĆE RASTI KAO OD ŠALE: Ne postoji BOLJA PRIHRANA, Srbi ovo SVAKODNEVNO KORISTE
Cveće, Foto: Profimedia

ZA VAŠU BAŠTU

KADA DODATE OVAJ SASTOJAK CVEĆE ĆE RASTI KAO OD ŠALE: Ne postoji BOLJA PRIHRANA, Srbi ovo SVAKODNEVNO KORISTE

Da biste uštedeli novac, biljke možete da prihranjujete i prirodnim sredstvima, i tako im obezbedite dodatne minerale koji će pospešiti njihov rast i bujnost

Objavljeno:

Bujni i zdravi listovi i raskošni cvetovi prolećnih lepotica koje ukrašavaju dvorišta i terase ne moraju da budu tretirani hemijskim preparatima.

Krupni, bogati cvetovi i bujno tamnozeleno lišće biljaka koje od proleća do jeseni krase dvorišta i terase zahtevaju posebnu pažnju i negu.

1 / 8 Foto: Profimedia

Uz redovno zalivanje i uklanjanje precvetalih latica, neophodno je i prihranjivanje, kao i upotreba preparata koji će štititi biljke od štetočina, a to podrazumeva ne samo vreme, već i dodatni novac pored onog koji ste već investirali u biljke.

Cveće
foto: Profimedia

Da biste uštedeli novac, biljke možete da prihranjujete i prirodnim sredstvima, i tako im obezbedite dodatne minerale koji će pospešiti njihov rast i bujnost. Kora banane, sadržaj vrećica čaja ili ljuske od luka koje ćete kompostirati mogu da poprave kvalitet zemljišta, ali će najbolje rezultate dati pivo razblaženo vodom.

Cveće
foto: Profimedia

Ostatke piva iz flaše ili limenke sipajte u balon ili flašu, prelijte vodom i dobro promućkajte, pa tim rastvorom zalijte baštenske i balkonske biljke jednom nedeljno. Na 10 mililitara piva optimalno ”ide” litar obične vode. Pivo ne mora da bude sveže – i ono koje je odstojalo nekoliko dana biće i te kako korisno za cveće, zahvaljujući kompleksu vitamina B i fermentisanim materijama koje sadrži.

Cveće
foto: Profimedia

Ovaj rastvor posebno je koristan za muškatle kaliope i viseće petunije koje će, ako im redovno obezbeđujete ovu vrstu prihrane, biti još raskošnije.

Pivo je odavno poznato kao sredstvo za jačanje listova sobnih biljaka. Ujedno, daje im sjaj i može da utiče na intenziviranje zelene boje. Dovoljno je da jednom u desetak dana pamučnu krpicu natopite pivom i njome prebrišete listove.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.