4 NEOBIČNA SASTOJKA DODAJTE U VODU I CVEĆE ĆE VAM RASTI KAO LUDO: Bake i domaćice OVO DO SADA NISU ISPROBALE
Cveće, Foto: Profimedia

za vaše dvorište

4 NEOBIČNA SASTOJKA DODAJTE U VODU I CVEĆE ĆE VAM RASTI KAO LUDO: Bake i domaćice OVO DO SADA NISU ISPROBALE

U litar vode rastvorite kašiku šećera, a listove prebrišite pamučnom krpicom natopljenom mlekom

Objavljeno: 18:25h

Da bi cveće bujno cvetalo potrebno je da ih zalivamo, ali ne samo vodom.

Poslušajte ove neobične savete cvećara:

1 / 8 Foto: Profimedia

Šećer za rast Ako niste znali, sve biljke vole šećer. Pre zalivanja po zemlji u saksiji pospite kašičicu šećera, jer on podstiče rast biljke. Fikuse, na primer, jednom mesečno zalivajte zaslađenom vodom. U litar vode rastvorite kašiku šećera, a listove prebrišite pamučnom krpicom natopljenom mlekom. To će doprineti sjaju i lepoti biljke.

Cveće
foto: Profimedia

Ricinusovo ulje za cvetanje U litar vode, koja je odstajala nekoliko dana, dodajte kafenu kašiku ricinusovog ulja. Flašu dobro zatvorite i dobro promućkajte. Ricinusovo ulje treba da se rastvori i dobro sjedini sa vodom, da ne bi opeklo koren biljaka. Odmah posle mućkanja, dok se ulje nije podiglo, zalijte cveće. Ako biljka cveta jednom godišnje, dovoljna je jedna takva prihrana. Ako biljka cveta stalno, potrebno ju je prihranjivati jednom mesečno.

Cveće
foto: Profimedia

Aspirin za imunitet Otpornost sobnih biljaka je veća kada joj listove prskate rastvorom aspirina ili andola. U litru vode rastvorite 300 mg tablete, pa time poprskajte biljke.

Protiv štetočina Ako ste primetili da cveće počinje da vam vene iz neobjašnjivih razloga – uzrok mogu biti sitne štetočine, mušice, koje je teško uočiti golim okom.

U ovom slučaju, biće od koristi sledeći trik sa palidrvcima. Zabodite ih glavicama okrenutim u zemlju, na udaljenosti 5 cm od ruba saksije, i zalijte cveće. Posle dva dana, zamenite šibice novim, a posle još dva dana mušice će nestati. Fosfor i sumpor, koji se nalaze u sastavu smese glave šibica, prodiru u zemljište i oslobađaju biljku od nezvanih gostiju.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.