EVO KAKO DA SE REŠITE RĐE JEDNOM ZAUVEK: Spasite nakit, i omiljene predmete uz pomoć JEDNOG TRIKA
Foto: Profimedia

sirće opet spašava!

EVO KAKO DA SE REŠITE RĐE JEDNOM ZAUVEK: Spasite nakit, i omiljene predmete uz pomoć JEDNOG TRIKA

Problem možete rešiti brzo i vrlo delotvorno bez kupovanja skupih proizvoda

Objavljeno:

Rđa se može nakupiti na sudovima, nakitu, kućnim uređajima ili nameštaju i može se vrlo teško ukloniti, ali postoji jedan jednostavan i brz način za uklanjanja rđe, od ovih kućnih proizvoda!

- Ne trebate kupovati skupe proizvode za čišćenje rđe - kažu stručnjaci iz House Digesta, jer "problem možete rešiti i običnom aluminijumskom folijom".

Poslednjih se godina sve više priča o kokosovom ulju kao vrhunskom prirodnom proizvodu koji ima široki spektar upotrebe i zaštite. Osim što je prava supernamirnica zbog svojih nutritivnih svojstava, ovo ulje možemo koristiti i za čišćenje, negu kože, skidanje mrlja, zaštitu od komaraca i sl, piše Alternativa za Vas.

Ona naime hemijski otapa čelične okside privlačeći molekule kisonika na sebe, a svakako je bolja opcija od štetnih hemijskih spojeva ili čelične vune.

Aluminijumska folija
foto: Profimedia

- Hemijske susptance koje su jako kisele mogu učiniti metal manje izdržljivim, dok čelična vuna može ostaviti površine bez sjaja. Možete koristiti aluminijsku foliju po celoj kući, ali ona će biti posebno delotvorna u uklanjanju mrlja sa srebrnog posuđa - kažu stručnjaci.

Treba samo da pomešate vodu i sirće, s'tim da povedete računa da supstanca ne bude prejaka, najbolje u razmeri 1:1, a zatim u tom rastvoru pokvasite komad aluminijske folije. Možete koristiti veći komad, kuglicu folije ili traku. Odaberite ono što će najlakše ući u uglocve predmeta koje čistite. Uzmite još folije ako je potrebno i ponovno je pokvassite rastvorom. Kako rđa bude polako nestajala, tako je samo prebrišite suvom krpom.

Kokos, Kokosovo ulje
foto: Profimedia

Krpa se može isprati i oprati na najobičniji način, a vaš zarđali predmet će biti kao nov. Ako se rđa ponovno nakupi, možete ponoviti celi postupak iz početka.

(Espreso/VečernjiList)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.