OVAKVU PUNJENU POGAČU DO SADA NISTE SPREMALI: Sočna i mekana, 1 SASTOJAK je čini DRUGAČIJOM (RECEPT)
Pogača, Foto: Printscreen/Youtube/Domaći Recepti

NJAMII

OVAKVU PUNJENU POGAČU DO SADA NISTE SPREMALI: Sočna i mekana, 1 SASTOJAK je čini DRUGAČIJOM (RECEPT)

Stavimo u zagrejanu rernu da se peče izmedju 30 i 40 minuta

Objavljeno:

Punjena pogača na skroz drugačiji način, oduševiće sve.

1 / 7 Foto: Printscreen/Youtube/Domaći Recepti

Sastojci za testo:

200 ml toplog mleka

jedna kašika šećera pet gr suvog kvasca

jedno celo jaje četiri kašike ulja jedna kašičica soli

Punjena pogača
foto: Printscreen/Youtube/Domaći Recepti

360 gr mekog brašna

Sastojci za nadev:

150 gr feta sira

150 gr bilo kojeg tvrdog sira

Punjena pogača
foto: Printscreen/Youtube/Domaći Recepti

150 gr šunke 50 gr kulena jedna kašičica peršuna jedna kašičica origana

Priprema:

U toplo mleko dodajte šečer i kvasac pa promešajte. Dodajte jaje, ulje i opet sve promešajte. Istresti svo brašno i polako mešati. Kada malo promešate dodati so i nastaviti mešanje. Kada su se sastojci lepo ujednačili, tako mekano i lepljivo ostaviti da odstoji 40 minuta.

Punjena pogača
foto: Printscreen/Youtube/Domaći Recepti

Za to vreme spremiti sastojke za nadev, spojiti ih sve u jednu veću činiju i izmešati.

Odvojiti tri kašike nadeva koji ćemo kasnije koristiti.

Kada prođe 40 minuta uz pomoć malo brašna testo samo blago promešati i oblikovati loptu. Rukama razvući, u krug prečnika pleha, nekih 28 – 30 cm. Ovaj deo treba da bude lak jer testo treba da bude mekano.

Uzmite veći deo nadeva i oblikujte ga između dlanova u loptu. To radite tako što uzmete prvo pola nadeva i stisnete dlanovima, pa onda polako ostatak dodajete i stiskate.

Staviti loptu na srednu testa, pa podići ivice testa oko lopte.

Pazite da donji deo bude uz nadev, a da nema “lufta” izmedju, da kada budete pritiskali testo, da ga ravnate ne ostanu delovi pogače gde neće proći nadev i taj kraj bude suv. Ništa komplikovano, samo podignite ivice.

Punjena pogača
foto: Printscreen/Youtube/Domaći Recepti

Pospite sa malo brašna ispod testa i po testu, pa lagano rukama pritiskajte i ravnajte nazad u pogaču.To se lako radi, samo polako to radite, krenite od sredine ka ivicama i polako stiskajte.

Kada opet dobijete oblik pogače debljine nekih 2cm prebacite je u podmazan pleh.Premažite umućenim žumancetom, pa pospite onaj nadev što ste ranije ostavili.

Sada punjenu pogaču ostavljamo da odstoji 10 minuta, pa palimo rernu da se zagreje na 200 stepeni.Stavimo u zagrejanu rernu da se peče izmedju 30 i 40 minuta. To ne mogu u minut tačno da vam kažem jer sve zavisi od vaše rerne. Kada lepo porumeni odgore ona je gotova.

Prijatno!

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.