UBEDLJIVO NAJBOLJI RECEPT ZA KROFNE, SVI ĆE DA VAM ZAVIDE: Nećete verovati koliko će biti UKUSNE i MEKANE k’o duša
najbolji-recept-za-krofne, Foto: Printscreen/youtube/Emininakuhinja

NJAMI

UBEDLJIVO NAJBOLJI RECEPT ZA KROFNE, SVI ĆE DA VAM ZAVIDE: Nećete verovati koliko će biti UKUSNE i MEKANE k’o duša

Uživajte u ukusu ovih prelepih krofni

Objavljeno:

Ukoliko ste ljubitelj ove divne poslastice, donosimo vam odličan recept: veoma su ukusne, lako se prave i mekane su k’o duša.

Sastojci:

- 700 grama brašna

- dva jaja

- 50 grama svežeg kvasca

- 50 ml ulja

- 200 ml mleka

- jedna kašičica soli

- jedna kašika šećera

- narendana korica narandže ili limuna

- ulje za prženje

- šećer u prahu za posipanje.

Krofne
foto: Profimedia

Priprema

Brašno ubacite u dublji sud pa dodajte jaje, ulje, mleko, so, šećer, vanilin šećer, koricu narandže i izmrvljen kvasac. Sve dobro izmešajte i umesite kompaktno, mekše testo. Ako vam je previše retko, dodajte još malo brašna ili, ako je tvrdo, dodajte još malo mleka. Testo treba da se odvaja od zidova posude i da se ne lepi za prste.

Prekrijte testo čistom krpom i ostavite oko 45 minuta da nadođe. Kada je testo nadošlo, izvadite ga na radnu površinu na koju ste predhodno posuli brašno i podelite ga na dva dela. Rastanjite jedan deo oklagijom pa čašom vadite krugove za krofne. Ponovite postupak i sa drugom polovinom testa, pa ostavite krofne da odstoje još dvadesetak minuta na brašnjavoj površini, da se ne bi zalepile.

Krofne
foto: Printscreen/Youtube/ Serpica Recepti

U dubljoj šerpi zagrejte veću količinu ulja i polako ubacujte krofne da se prže. Nemojte ih pržiti na najvišoj temperaturi već smanjite na srednje. Dovoljno je po par minuta sa obe strane. Gotove krofne dobro ocedite i stavljajte ih na salvetu da se upije višak ulja.

Prijatno!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.