OTKRIJTE KOLIKO STE ZAPRAVO STARI: Za ovaj TEST kažu da je NAJPRECIZNIJI IKAD
Foto: Shutterstock

proverite

OTKRIJTE KOLIKO STE ZAPRAVO STARI: Za ovaj TEST kažu da je NAJPRECIZNIJI IKAD

Pred vama je precizan test koji otkriva koliko je vaša duša stara, odnosno koliko imate godina zapravo

Objavljeno:

Test se sastoji od četiri pitanja, a kako biste uradili bez varanja, nemojte da gledate u rešenja sve dok ne stignete do samog kraja.

1.Vaš supružnik iznosi primedbu na vaše ponašanje:

a) Tražite da jasno i razumno objašnjenje šta vam se tačno zamera.

b) Ljutito izlazite iz sobe.

v) Naglas nabrajate čitav spisak njegovih (njenih) nedostataka.

g) Mislite da on (onaa) pravi slona od muve.

2.Često koristite izraz

a)"Objasniću ti..."

b) "Volim kada..."

v) "Razumem da..."

g) "Jasno je..."

3.U intimnim trenucima ste posebno osetljivi...

a) na nežne reči.

b) na neuobičajene situacije.

v) na senzualno maženje.

g) na osećaj zajedništva.

4.Jedan od vaših prijatelja je nedavno izgubio ženu:

a) Kažete mu da ne bi trebalo da dozvoli sebi da ga ovako tretira.

b) Savetujete mu da se osloni na činjenicu da će vremenom sve nekako srediti.

v) Tražite da objasnite šta se dogodilo između njih.

g) Pokušavate da razvedrite atmosferu i da mu nekako malo odvratite pažnju.

Rešenja:

Ukoliko imate najviše odgovora pod a), imate 16-18 godina: Doba pobune

U duši ste još uvek aktivan tinejdžer. Volite da budete okruženi ljudima i nastojite da osvojite svoje mesto među njima - čak i ako rizikujete da dobijete udarce u tom procesu. Sa zadovoljstvom "markirate" svoju teritoriju, predstavljajući drugima sliku koja kombinuje originalnost, smelost i buntovnost. Stvarajući ovu sliku, koristite svoju prirodnu sklonost pobuni i svoj urođeni duh kontradikcije. Pomalo ste provokator, pa volite da proveravate reakciju drugih i testirate sopstvene granice. Ovo ponašanje vam omogućava da se definišete na osnovu toga kako se razlikujete od drugih. Ali budite oprezni, ne preterujte! Želja za slobodom može vam dati nezavisnost, ali može prerasti i u marginalnost. Tada provokacija i pobuna rizikuju da postanu sami sebi cilj i da vas spreče da pronađete svoje mesto u društvu, a samim tim i sopstveni život. Zato zadržite svoju iskrenost, energiju i nezavisnost u sebi, ali ne zaboravite da cenite druge ljude.

Ukoliko imate najviše odgovora pod b) i v), imate 6–10 godina: Doba nevinosti

Ako postoji ključ za baštu detinjstva, onda ga verovatno nikada niste izgubili. Vrlo često delujete spontano: u trenutku pređete od smeha do suza, osećajući potrebu da se potpuno prepustite svojim emocijama. Nastojeći da postojite u prostoru kreativnosti i igre, aktivno se udaljavate od ograničenja kojih je pun "odrasli" život i koja vam se ne sviđa. Vaš začarani svet daje vam slobodu i nevinost, omogućavajući vam da krenete glavom u snove u koje znate kako da udahnete život. Lakoću koju gajite u sebi omogućava vam da pokušate mnogo u životu. Ali, ako ne vodite računa da svoje sposobnosti usmerite u pouzdan i konstruktivan pravac, postoji rizik da ceo život lepršate, nikada ne pretvorite svoje želje u nešto značajno. Osim toga, vaša spontanost i kreativni impulsi mogu se pretvoriti u nestalne postupke ili sebične hirove. Zato vodite računa o svojim snovima: dajte im čvrst i bogat životni prostor u kojem se mogu ostvariti.

Ukoliko imate najviše odgovora pod g), imate 35-40 godina: Doba za diskreciju - Vladate svojim brodom kao pravi kapetan. Vodi vas kritičko, analitičko razmišljanje, i stoga više volite rasuđivanje od emocija, razmišljanja od impulsa. Volite da postavljate ciljeve, obavljate stvari, stvarate čvrst svet oko sebe koji ispunjava vaše želje i potrebe. U odnosima sa ljudima težite iskrenosti i autentičnosti, želeći da produbite i ojačate te odnose. Aktivni ste, ali u isto vreme cenite toplinu i pouzdanost porodičnog kruga. Sve ovo govori da znate kako da ostvarite svoja očekivanja. Ali samo pokušajte da ne zaboravite na laku stranu života i blagotvornost promene! Zbog prevelike „odraslosti” možete biti zarobljeni monotonim, mehanički, osiromašenim životom, u kome nema mesta spontanosti, iznenađenjima i malim radostima, prenosi "Sensa".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.