NJAMIII
OVAKO POLJACI SPREMAJU TOPLI SENDVIČ: Zapiekanka se TOPI U USTIMA, niko NEĆE ODOLETI (RECEPT)
Većinu potrebnih sastojaka već imate kod kuće
Topli sendviči su većini omiljeni doručak, jer se brzo spremaju, ukusni su, a i mališani ih obožavaju.
Verujemo da ste do sada isprobali pregršt sendviča, ali da li ste probali zapiekanku? Poljski otvoreni sendviči su popularna ulična hrana ove zemlje, a najpoznatija je onaj pod imenom zapiekanka.
Ovi topli sendviči prave su vrlo jednostavno i brzo, u njim možete staviti sve što poželite, a Telegraf donosi recept po kom ga prave Poljaci.
Sastojci:
1 baget
50 g sitno seckane slanine
100 g kačkavalja
300 g šampinjona
2 čena belog
malo ulja za prženje
3-4 komada čeri paradajza
so, biber
sveži vlašac
Priprema:
Baget isecite po dužini, pa kašikom izvadite sredinu hleba. Šampinjone i beli luk iseckajte sitno. Na zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa stavite pečurke i luk da se dinstaju pet minuta.
Pečurke začinite solju i biberom. Kada su pečurke i luk gotovi, izvadite ih iz tiganja, pa stavite sitno seckanu slaninu da se prži.
Bagete napunite prženim lukom i pečurkama, pa ih pospite rendanim kačkavaljem. Na jedan deo bageta stavite prženu slaninicu, a na drugi iseckan čeri paradajz.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 8 minuta.
Izvadite ih rerne i pospite svežim vlašcem, pa ih služite tople.
Prijatno!
(Espreso / Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!