EVO KAKO DA PRAVILNO SKUVATE SVINJSKI JEZIK
Meso, Foto: Profimedia

za prave domaćice

EVO KAKO DA PRAVILNO SKUVATE SVINJSKI JEZIK

Svinjska poslastica se obično kuva dok se ne skuva u tavi. Prema ruskoj tradiciji, oni su stavljali razne začine, bilje, luk i lovorov list. Tada postaje ukusna i meka, mirisna i sočna.

Objavljeno: 13:34h

Prelivanjem hrane sirćetom, ili samo s hranom, pretvara se u nezamislivo ukusna zalogaj. Ispada još lepše!

Svinjsko meso ili iznutrice su izuzetno ukusna i vrlo korisna dijetalna poslastica. Kuvan svinjski jezik, recept koji ja predlažem, sadrži niz korisnih stvari za telo i bogat je vitaminima. Jezik je vrlo koristan za decu jer sadrži puno tako važnih stvari za rastući organizam kao što su kalcijum i gvožđe.

Uz to, jezik dobro upija nežno detinjasto telo. Vredi napomenuti da u 100 grama kuvanog jezika ima samo 210 kalorija. Bogato vitaminima i tako osetljivo i mirisno meso jezika naširoko se koristi u jelima, svim vrstama salata, predjelima i generalno, poput raznih umaka. Danas ćemo pogledati kako kuvati svinjski jezik, tako da predjela na bazi njega budu „100%“ dobra, a vi zadovoljni rezultatom!

Ovo je okrugli hleb ukrašen semenkama sezama ili lanom. Prve asocijacije u Pragu bile su arhitektura i super jeftino pivo. Ali morate znati i šta jesti kako biste napunili svoj stomak, a ne da ispraznite novčanik. Možete izabrati nadev, džem, čokoladu i lešnike s mesom. Trdelnik je nešto neizbežno kada ste u glavnom gradu Češke. Ovaj desert od testenine kotrlja se oko drvenog štapa otvori vatru, posluženo je toplo i začinjeno šećerom, cimetom i orasima.

Iako je mađarskog porekla, gulaš sada pripada češkoj tradiciji. Kuva se s povrćem i govedinom, ali ponekad se koristi i piletina ili svinjetina. Knedle - knedle poslužene uz mesno jelo, a ponekad čak i uz gulaš. Kada se kuhaju s voćem ili džemom, mogu biti ukusni desert. Trebat će nam:

- sveži svinjski jezik - 1 -2 kom., - luk - pola, - mrkva - polovina, - začini - lavrushka, biber, - voda - 800 ml., - želatin - 1 kašika, - so

Kuvanje:

Pripremićemo sve potrebne proizvode. Isperimo jezik pod tekućom vodom i napunimo ga hladnom vodom tokom 30 minuta. U tom periodu, dva puta promenite vodu. To radimo kako bismo lakše očistili jezik, a krv izlazi.

Takođe, probajte žumance koji izgledaju poput pice, ali zapravo su prženi hleb paradajz sos ,češnjak i mocarela na vrhu. Francuska je poznata po svojoj kuhinji, a Nica je idealno mesto za uživanje u vašem odmoru na Azurnoj obali. U Nici se nalazi i sok od piva i čips od krompira sa tragovima, originalni recept. Pan Bagnat doslovno znači mokri hleb. Meštani ga kuvaju stavljajući sve sezonsko povrće u hleb i prave ogroman hamburger. I ne očekujte da ćete napustiti Nicu bez probanja farse, povrća poput tikvica i paradajza, iskopanog i prelivenog mesom, češnjakom i mrvicama.

Nakon nekog vremena, istrebimo sav višak s kože i odrežemo hrskavicu od baze. Mrkvu operite i ogulite, zatim grubo naseckajte, ogulite i iseckajte luk na dva dela. U pripremljenu tavu raširite jezik povrća i začina (biber, lavrushka, sol).

Recept za prave gurmane

Povrće se kuva, a zatim servira vruće ili hladno. Iz svinjetine ništa ne nestaje, jedu čak i noge, uši i krv. Italijanska tradicija znači da je većina svinja namenjena za proizvodnju hladnog mesa, pa se stoga prednost uzgajivača odnosi na teške svinje. Među proizvodima koje je napravio veliki gospodar teritorija, Orvieto, a koji su kompatibilni s vašom ishranom i trajanjem boravka, svakako bi trebalo da uživate u što većem broju specijaliteta.

Sve napunite pročišćenom vodom, poklopite poklopcem i stavite na plin.

Nakon ključanja smanjite toplinu na minimum i ostavite je na 1,5 ili više. Ako se jezik uzme od mlade svinje - vreme kuvanja biće manje, još je nežnije i ne zahteva predugo termičku obradu (ali ipak - najmanje sat vremena!). Voda će ključati - pazite na to i dodajte još po potrebi. Spremnost proveravamo probijanjem vilicom - ako dođe lako, onda je jezik spreman.

Nezaboravno je iskustvo koje će vam omogućiti da se nosite sa superiornošću lokalne hladnoće mesnih proizvoda i vina. Ništa se ne stvara, ništa se ne uništava, sve se transformiše. U ovom slučaju mislite na svinju koja ništa ne baca. Od svinje se, ustvari, ništa ne gubi, čak jedu kožu, noge, uši i krv.

Teško meso namenjeno salami mora imati zrelo meso sa sposobnošću zadržavanja tekućine i prikladnim delom masti. Meso sa malo masnoće, u stvari, nakon začinjenja salamom ili šunkom dalo bi suv i previše slan proizvod. Nemasna svinjetina, namenjena umesto direktnoj konzumaciji mesa, sada je tokom godina genetski odabrana, pravilno se neguje i pažljivo jede, čak i nemasno meso, s holesterolom i nižim zasićenim mastima.

Da biste lako uklonili kožu, odmah nakon uklanjanja gotovog jezika iz supe, pošaljite je pod hladnu tekuću vodu. Čistimo ga direktno pod mlazom vode kuhinjskim nožem. To je sve!

Kuvani jezik narežite na tanke kriške.

Posuda sa svinjskim jezikom

Neki drevni recepti koriste se samo za korišćenje ovog rezanja. Testo se začinjava začinima, a zavisno o lokalnom receptu, takođe vinom, a potom se napuni u prilično debelo crevo, na krajevima zatvara. Za Uskrs je kapokol spreman za jelo, često kombinovan sa pasquale sirom. Šoljice su pravi specijalitet koji se može pohvaliti vrlo dubokom ukorenjenom tradicijom na celoj teritoriji i omogućava vam konzumiranje i držanje još manje plemenitih delova svinje.

Postoji mali trik: ako kuvani jezik služite kao rez, onda tako da na stolu izgleda lepo i ne isušuje, gotovim narezanim kriškama treba prskati rezultirajućom supom, pa još 150 ml. rastvorite 1 kašiku želatina i povrće namažite ovim „želatinom“.

Kako kuvati svinjski jezik

U trgovinama obično prodaju proizvod koji je već spreman za kuvanje. Kupili ste jezik na tržištu - prvo očistite višak mišićnog tkiva, krvi, masti i još mnogo toga.

Svinjska poslastica se obično kuva dok se ne skuva u tavi. Prema ruskoj tradiciji, oni su stavljali razne začine, bilje, luk i lovorov list. Tada postaje ukusna i meka, mirisna i sočna.

Među njima su najpoznatiji salama i kotehino, ali postoji još jedan odličan italijanski proizvod, ugušen. To je tipično za Lombardiju i konzumira se nakon kuhanja u vodi. Ova salama od krompira dolazi od prerade masnih i nemasnih mesa svinjetine sa dodatnim delovima donjeg dela leđa, jezikom i jastukom. Nezaobilazan je za potisnutu fazu ukiseljenja crvenog vina, češnjaka, soli i začina poput klinčića, korijandera, đumbira i cimeta koji mu daju poseban ukus.

Tako se prerađeno meso ubacuje unutar prirodnog i vezanog creva. Priprema je jednostavna, samo umočite zdrobljenu u hladnu vodu nakon treninga malih rupa duž površine omota kako ne bi došlo do pucanja s povećanjem temperature.

Prelivanjem hrane sirćetom, ili samo s hranom, pretvara se u nezamislivo ukusna zalogaj. Ispada još lepše!

Metoda broj 1.

U prvoj fazi jezik mora biti natopljen tako da u gotovom obliku bude nežan. Potopite u hladnoj vodi, a zatim ocedite i stavite da ključa.

Pričekajte da voda proključa i bacite proizvod u vodu.

Odmah dodajte potrebne začine, tradicionalno stavite luk , možete i celi, peršunov koren i lavrushka. Soljenje u početku nije potrebno. So je već spremna, meka, uklanjajući koru.

Vrema kuvanja zavisi. Mladi dobro kuvajte dok ne omekša i postane meko, sat vremena kasnije. Stariji će biti spreman za 2 - 3 sata.

Ne dopustite da proizvod ključa previše, pazite da supa samo blago prokuva.

Spremnost možete odrediti na sledeći način: probušiti jezik čačkalicom, ne treba nikakav napor - spreman je.

Nakon kuvanja, obavezno kratko potopite u hladnu vodu, a zatim lako oguli kožu.

Kako kuvati jezik tako da bude mekan i ukusan

Postoji nekoliko dodatnih načina kuhanja jezika, zahvaljujući kojima će biti nevjerovatno mekan i neobično ukusan.

Metoda broj 2.

Proizvod možete kuhati u dve supe. Koristeći ovu tehnologiju, stavite jezik u kipuću vodu, nakon ključanja kuvajte 15 minuta i vodu ocedite.

Proizvod isperite tekućom vodom, napunite kipućom vodom i dodajte potrebne začine i kuvajte jezik dok ne skuva. Ukloniće se specifičan miris koji neće svi voleti, višak holesterola i drugih štetnih stvari će nestati.

Kada ključate, možete koristiti i goveđi i svinjski jezik.

Oba jezika kuvana su u blago slanoj vodi uz dodatak zrna, mrkve, luka i bibera. Kuvanje je dosta dugo .

Za goveđi jezik, koji je veći, možete dva sata, za svinjetinu, možete kuvati malo manje. Operacija je lakša sa goveđim jezikom, nešto manje s ovom svinjom, koja je manje uravnotežena.

Metoda broj 3.

Skuvajte svinjski jezik kao u metodi br. 1, ali bez začina (i soli). Potom ga ogulite i vratite natrag u supu. A sada stavite začine, so i kuvajte oko 20 minuta, jelo će ispasti mnogo ukusnije.

Mnoge su se domaćice prilagodile da kuvaju svinjski jezik ne u običnoj tavi, već u modernijim kuhinjskim rernama.

Prednosti i štete svinjskih specijaliteta

Proizvod dobro apsorbira u organizam, preporučuje se svima koji imaju problema sa niskim hemoglobinom, bolestima bubrega i živčanog sistema, nakon nedavnih bolesti on je pravilna ishrana. Svima koji prate težinu, ovo je proizvod koji ne nanosi štetu telu.

Proizvod sadrži vitamine E, grupe B, puno biološki aktivnih stvari: magnezijum, fosfor, bakar i kalijum. Jezik sadrži gvožđe - korisno je trudnicama i dojiljama pripremati jela sa jezika.

Proizvod se može pohvaliti čudesnom supstancom: sadrži lecitin. A neophodan je za dobro funkcionisanje nervnog sistema i ćelija mozga, glavni je materijal za izgradnju jetre. Lecitin je odličan građevinski materijal za telo, koje ćelijama isporučuje vitamine i druge hranjive stvari. O ostalim svojstvima možete pročitati u članku.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.