OČISTITE PLOČU OD PEGLE BEZ PUNO MUKE I NOVCA: Uz 2 JEDNOSTAVNA NAČINA biće KAO NOVA
Foto: Profimedia

održavajte!

OČISTITE PLOČU OD PEGLE BEZ PUNO MUKE I NOVCA: Uz 2 JEDNOSTAVNA NAČINA biće KAO NOVA

Održavanje pegle je važno jer vam to može poboljšati funkcionisanje pegle, a i produžiti joj vek trajanja!

Objavljeno:

Ako često peglate verovatno ste primetili da se ploča pegle s'vremenom zaprlja i pojave se tamno smeđe ili crne, a ponekad i lepljive mrlje. Najčešće je razlog nakupljanje prašine, ulja i vlakna sa tkanine, zbog čega je bitno redovno čistiti dno pegle.

- Čista ploča za peglanje se treba glatko kretati po odeći, bez povlačenja i ostavljanja tragova - kažu stručnjaci iz jedne kompanije koja proizvodi pegle, a evo kako vam oni savetuju da očistite ploču bez puno muke i novca, piše Express.

Za manje intenzivno čišćenje preporučuju jednostavnu mešavinu sapuna i vode. Sve što trebate da uradite je da izribati peglu sunđerom umočenim u vodu sa sapunom, ali napominju i da ne koristite grubi dio sunđera jer bi mogao oštetiti ploču pegle. Što se tiče onih tvrdokornih mrlja, jabukovo sirće i pasta za zube mogli bi pomoći.

Pasta za zube
foto: Profimedia

Pasta za zube

Ako ploča i dalje nije čista nakon vode i sapuna, stručnjaci kažu da bi pasta za zube mogla pomoći ukloniti preostale mrlje. Prije nego što počnete, najbolje je isprobati ovu metodu na vrlo malom delu ploče pre čišćenja ostatka. Kada se pegla osuši uzmite malo paste za zube i istrljajte je po celoj površini ploče, koristeći staru krpu. Zatim očistite pastu za zube vlažnim sunšerom ili krpom.

Jabukovo sirće

Pomešajte jednaku količinu jabukovog sirćeta i soli u loncu. Lagano zagrejte smesu, ali nemojte je skuvati. Uzmite gumene rukavice i umočite sunđer u smesu. Nežno trljajte mrlje na ploči kako biste ih uklonili. Isto kao i sa pastom za zube, preporučuje se da takođe da prvo isprobate na malom delu ploče pegle pre nego što nanesete na celu.

(Espreso/Express)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.