Uskršnja jaja, Foto: Printscreen Youtube
DOBAR TRIK
EVO KAKO DA VAM DANAS NE PUKNU JAJA: Treba vam samo 1 STVAR da se ne izblamirate
Nema neke posebne filozofije u kuvanju jaja, ali kada se to radi za Uskrs, domaćice se baš trude da sve ispadne kako treba i da slučajno ne puknu.
Objavljeno:
Da do toga ne bi došlo, postoji genijalan trik. Sve što je potrebno jeste da u šerpu u kojoj farbate jaja ubacite, ni manje ni više, nego - šibicu! Ako je nemate, može poslužiti i čačkalica.
Učemu je caka? Šibice ili čačkalice sprečavaju protein da iscuri, čak i u slučaju male pukotine u ljusci.
Dovoljno je da ubacite od tri do pet komada u vrelu vodu.Nakon 10 minuta, kada se jaja ohlade, proverite da li su oštećena.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!