POSLE OVOG VIDEA ĆETE PLIVATI U NOVCU! Milioner otkriva kako da postanete novi BIL GEJTS
Foto: Printscreen/Youtube

POSLUŠAJTE!

POSLE OVOG VIDEA ĆETE PLIVATI U NOVCU! Milioner otkriva kako da postanete novi BIL GEJTS

Ove stvari su ključne za uspeh

Objavljeno:

Milioner Majkl Jardni, otkrio je tajnu kako svoju decu da usmerimo na put uspeha, jer kako kaže svoju decu nije na vreme naučio a ključne su za uspeh svakog čoveka.

Napisao je osam knjiga uključujući ,,Kako da razvijete višemilionski portfolio imovine'' i „Bogate navike, loše navike“ a takođe je i konsultant za investicije.

- Gledajući unazad, sa 67 godina, jedna od mojih najvećih roditeljskih grešaka je što nijesam dao prioritet finansijskoj pismenosti moje djece. Malo je ironično, s obzirom na to da se moja cijela karijera uvijek vrtjela oko ličnih finansija. Moja djeca su sada odrasla i imaju već svoje potomke. Ali kada bih mogao da se vratim u prošlost, ovo su lekcije koje bih im usadio kada su bili mali - rekao je Majkl i podelio savete.

Savet broj jedan:

Kada što pre počneš da štediš, novac može brže da raste. Kada ohrabrite svoju decu da počnu da štede i ulažu što je ranije moguće, veća je verovatnoća da će obezbediti svoju finansijsku budućnost.

Savet broj dva:

Ne kupujte deci izgračke čim ih požele. Deca treba da nauče da ako nešto zaista žele, treba da sačekaju dok ne uštede dovoljno novca da to sami kupe. Umesto da mu odmah kupite igračku, neka vaše dete uštedi bar pet dolara nedeljno tokom jednom meseca. Strpljenje je ključno.

Turske lire, Lire, Novac, Pare
foto: Profimedia

Savet broj tri:

Neki prihodi su linearni, a neki pasivni. Linearne prihode dobijate od posla, koje možda radite sat vremena i dobijate platu svake druge nedelje za te sate koje ste radili. Ako se ne pojavite na poslu, prosto nećete biti isplaćeni.

Pasivni prihodi su kada radite jednom ali nastavite da budete plaćeni iznova i iznova od posla koji više ne radite. Ako želite da postanete bogati, cilj je da imate pasivni prihod išli na posao ili ne.

Savet broj četiri:

Što smo mlađi prioritetne su nam stvari koje nas trenutno usrećuju. Ne mislimo šta će biti sutra ili čak za deset godina. To može mnoge da dovede do duga po kreditnim karticama. Naučite svoju decu da će im današnji dug oduzeti sutrašnju zaradu, jer žrtvuju novac koji još nemaju.

Savet broj pet:

Istinski uspešni ljudi rade jako dugo da bi došli do svog izabranog cilja koji ste postavili ispred sebe. Treba da se pronađe nešto za šta vas istinski strastveno privlači, i od toga kada budete zarađivali za život, vrlo je verovatno da ćete postići velike stvari i onu konačnu - finansijsku slobodu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.