NAUČNICI TVRDE DA AKO ZA DETE KAŽU "MAMIN SIN" TO UOPŠTE NE ZNAČI NIŠTA LOŠE: Mnogi su bili U ZABLUDI, evo i ZAŠTO
Roditelji, Foto: Profimedia

ZAPITAJTE SE

NAUČNICI TVRDE DA AKO ZA DETE KAŽU "MAMIN SIN" TO UOPŠTE NE ZNAČI NIŠTA LOŠE: Mnogi su bili U ZABLUDI, evo i ZAŠTO

Ukoliko ste i vi sposobna, poslovna žena koja želi da ulaže u sebe i svoju karijeru, zamislite samo dokle možete zajedno da dogurate

Objavljeno:

Kada govorimo o maminim sinovima, nmajčešće mislimo na one muškarce koji ništa ne mogu da urade bez saglasnosti svoje majke, koji su veoma prisni sa njom i koji u svakoj prilici puštaju majku da se meša u njihov život.

1 / 4 Foto: Profimedia

Mnogim ženama ovakvi muškarci nisu naročito privlačni kao partneri.

Rezultati studije koju još od 1938. godine sprovodi Univerzitet Harvard , pokazali su da su “mamini sinovi” mnogo uspešniji u poslu i da često zarađuju više od muškaraca koji u detinjstvu nisu imali tako prisan odnos sa majkama. Samim tim, ovi muškarci su stabilniji i sposobniji da očuvaju i izdržavaju porodicu.

Naravno, daleko od toga da su ovo dovoljni kvaliteti da bi se neko nazvao dobrim suprugom i partnerom, ali dobar odnos sa majkom ne mora odmah da ukazuje na nešto loše.

ultrazvuk, Roditelji, Beba
foto: Profimedia

Ukoliko ste i vi sposobna, poslovna žena koja želi da ulaže u sebe i svoju karijeru, zamislite samo dokle možete zajedno da dogurate.

Istraživanje je započeto 1938. godine i pratilo je 268 učenika muškog pola od perioda ranog detinjstva. Kako su ispitivanja učesnika obavljana na svake dve godine, nema sumnje da je ovo jedna od najduži i najtemeljnijih studija, ikada sprovedenih. Odatle se može izvući i njena pouzdanost.

Deca, roditelji, Svađa, Razvod, dete
foto: Profimedia

Studija je pokazala i da su muškarci koji su od detinjstva bili prisni sa svojom majkom, u toku karijere konstantno napredovali. Pokazalo se i da su muškarci koji imaju loše odnose sa majkama, podložniji razvoju demencije.

Takođe, nije utvrđena nikakva veza između uspešnosti u karijeri i prisnog odnosa sa ocem, ali je utvrđeno da takav odnos kroji muškarca koji više uživa u životu i manje je sklon anksioznosti.

Zaključci ove studije, objavljeni su u knjizi “Trijumf iskustva – Muškarci Harvardove Velike studije” koju je napisao Džordž Vailant, dugogodišnji učesnik i direktor studije.

(Espreso / Miss7)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.