ON JE TO PRVI URADIO LEPOJ BRENI, OTKRIVENO NAKON TOLIKO GODINA
Lepa Brena, Foto: Sonja Spasić

ŠOKANTNO

ON JE TO PRVI URADIO LEPOJ BRENI, OTKRIVENO NAKON TOLIKO GODINA

1982. godine se pojavila u prvom delu kultnog filma „Tesna koža“ u kome je glumila samu sebe i pevala pesmu „Mile voli disko“. Pored mnogobrojnih duhovitih scena, izdvojila se i ona kada Srećko Šojić poručuje „Lepu Brenu za četiri osobe“

Objavljeno:

Fahreta Jahić Živojinović, poznatija kao Lepa Brena, je jedna od najpoznatijih jugoslovenskih pevačica. Rođena je 20. oktobra 1960. godine u Tuzli.

1982. godine se pojavila u prvom delu kultnog filma „Tesna koža“ u kome je glumila samu sebe i pevala pesmu „Mile voli disko“. Pored mnogobrojnih duhovitih scena, izdvojila se i ona kada Srećko Šojić poručuje „Lepu Brenu za četiri osobe“.

1983. godine je objavila drugu ploču, a saradnici su isti kao na prvoj. Snimila je pesme: Mile voli disko, Duge noge, Dama iz Londona, Danas plačem ja, a sutra ćeš ti, Došlo vreme da se pođe, Cini Gajle, Ne postoji juče, ne postoji sutra, Ovaj život vara nas, Još juče za tebe dala bih sve, Ilijo, mori, bekrijo. Posebno su se istakle prve tri pesme.

Učestvovala je na Jugoviziji, takmičenju na kome se birala pesma koja će predstavljati Jugoslaviju na Evroviziji. Otpevala je „Sitnije, Cile, sitnije“, a tekst je napisala Marina Tucaković. Iako nije pobedila, pesma se dopala publici i prodata je u 800.000 primeraka.

Objavila je još jedan singl „Hej, najluđe moje“ koji su uradili Marina Tucaković i Kornelije Kovač.

1 / 5 Foto: © ATA Images

Zatim je počela sarađnja sa drugim menadžerom Rajkom Đokićem. On je Lepoj Breni i Slatkom grehu organizovao prvu turneju koja je, između ostalog, obuhvatala i 17 uzastopnih koncerata u Centru Sava. U Mostaru su nastupali pred 30.000 ljudi na stadionu Veleža. Ponovo se oprobala kao glumica, samo ovoga puta u televizijskoj seriji „Kamiondžije opet voze“. 1984. godine su izdali treću ploču „Bato, bato“ koja se razlikovala od prethodnih. Pesme su bile u pop fazonu, za nijansu provokativnije i pevljivije. Bilo ih je 13: Bato, Bato, Bosanac, Šta ti je, Čik priđi ako smeš, Brani me, brani, Volim te sve luđe, Nemoj reći da me voliš, Moj je Lola zvezda roken rola, Boc, boc, Igraj, Boro, moje oro, Epidemija ljubavi, Recite mu da ga volim, Dečko mi je školarac. Ploča je prodata u 1.100.000 primeraka, a jednom prilikom kada je delila autograme, nastao je zastoj u saobraćaju zbog gužve.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.