DRŽI VAS SITIM SATIMA, A TOPI VIŠAK KILOGRAMA: Lanena kaša sa jajima, orasima, ali i AVOKADOM!
Jaja, Foto: Printscreen Youtube / My Tasty Pot

RECEPT

DRŽI VAS SITIM SATIMA, A TOPI VIŠAK KILOGRAMA: Lanena kaša sa jajima, orasima, ali i AVOKADOM!

Na početku novog dana organizmu je potrebna velika količina energije

Objavljeno: 08:13h

Ukoliko ste u potrazi za hranljivim doručkom koji je u isto vreme pogodan za gubljenje viška kilograma, ova kombinacija je pravi izbor.

Na početku novog dana organizmu je potrebna velika količina energije. Zbog toga je važno uneti hranljiv doručak koji će održavati sitost, a neće opteretiti želudac.

Dušanka Lacmanović, specijalista nutricionista-dijetetičar i sanitarni inženjer, preporučuje kombinaciju lanenog semena sa jogurtom, barenim jajetom, orasima i nekoliko kriški avokada.

- Laneno seme puno je vlakana, jogurt sadrži kalcijum i dobre bakterije, avokado je pun zdravih masti, baš kao i orasi, a bareno jaje je puno belančevina - navodi Lacmanović za Ona.rs.

- Ova kombinacija namirnica se sporo razgrađuje, ne izaziva nagli skok insulina, podstiče eliminaciju viška tečnosti iz organizma i drži sitost. Ovakav doručak mogu da konzumiraju kako oni koji žele zdravo da se hrane, tako i oni koji su na restriktivnom režimu ishrane jer žele da smršaju.

Sastojci:

pet supenih kašika lanenog semea

180 ml jogurta

1 bareno jaje

četvrtina manjeg avokada

50 g oraha

Ukoliko želite da bolje iskoristite lanene semenke, možete ih neposredno pre pripreme doručka samleti u mlinu za kafu, pa tek onda preliti jogurtom i ostaviti da tako odstoje dvadesetak minuta.

- Ovaj doručak idealan je za one koji su navikli da ujutro pojedu nešto slano - kaže Lacmanović.

- Prednosti lanene kaše sa jajetom, avokadom i orasima u odnosu na pekarske proizvode ili druge vrste slanog doručka su višestruke: nema skrivenih šećera ili soli, nema praznih kalorija, nema aditiva, niti veštačkih boja. Sve što dobijate kroz ovakav doručak je čista energija koja će telo držati sitim satima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.