UPORNI KAMENAC NA STAKLENIM VRATIMA TUŠ KABINE ODLAZI U PROŠLOSTI: Ovi TRIKOVI odlično rade taj POSAO!
Ilustracija, Foto: Profimedia

DUBINSKO RIBANJE

UPORNI KAMENAC NA STAKLENIM VRATIMA TUŠ KABINE ODLAZI U PROŠLOSTI: Ovi TRIKOVI odlično rade taj POSAO!

Staklena vrata tuš kabine brzo budu prekrivena mrljama od vode i tragovima kamenca, zbog čega tuš može izgledati istrošeno i loše

Objavljeno:

Staklena vrata tuš kabine brzo mogu biti prekrivena mrljama od vode i tragovima kamenca, zbog čega već nekoliko dana nakon čišćenja izgledaju staro i 'istrošeno'. Pomoću ovih će nekoliko jednostavnih trikova vaš tuš duže će biti blistav i čist, a sve što trebate verovatno već imate kod kuće, piše Express.

Osvežite svoj odvod

Manje tuš kabine brzo postaju neprijatne za korišćenje ako im se odvod začepi, pa bi ga uvek trebalo očistiti odmah nakon tuširanja. Uklonite dlake, kapice žileta i druge predmete koji bi mogli skliznuti niz otvor u tušu.

Maslinovo ulje kao sredstvo za čišćenje? Evo gde će napraviti `čuda`

Maslinovo ulje odlično je za naše zdravlje, ali i za čišćenje. Iako nam se može učiniti kako je zaista šteta ovim "tekućim zlatom" koristiti za čišćenje, ovo je dobro znati. I isprobati, barem povremeno.

Maslinovo ulje korisno u čišćenju kupatila
Maslinovo ulje korisno u čišćenju kupatilafoto: Profimedia

Koristite brisač za staklo

Ovaj jednostavan alat učiniće čišćenje još lakšim. Nakon svakog tuširanja obrišite vrata i pločice unutar vaše tuš kabine kako biste ukonili površinsku vodu. Tako ćete sprečiti da mrlje od tvrde vode prekriju sjajne površine tuša. Ako je moguće, održavajte tuš suvim između dva korišćenja.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ NanoCeramic Srbija-NanoKeramika Beograd

Poprskajte sredstvom za čišćenje između korišćenja

Ako dubinsko čišćenje ne daje rezultate kakve biste hteli, jednostavno prskanje tuša potpuno prirodnom tečnošću moglo bi pomoći. Potrebni su vam beli ocat, voda i mirisno eterično ulje.

Pomešajte jednake delove belog octa i vode u praznu bocu s raspršivačem, dodajte nekoliko kapi eteričnih ulja i dobro protresite. Nakon svake upotrebe poprskajte to po celoj tuš kabini i brzo obrišite slavinu, glavu tuša i vrata mekom krpom.

Pospite sodu bikarbonu

Pod tuš kabine može biti posebno sklon stvaranju naslaga od sapuna i mrlja od tvrde vode. Nakon tuširanja, kada se tuš osuši, pospite sodu bikarbonu na dno tuš kabine, a na sodu iscedite pola limuna i ostavite da sve stoji najmanje jedan sat. Nakon toga samo sve isperite.

(Espreso / Express)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.