GUGL MAPE DOBIJAJU OPCIJU KOJA ĆE VAM OLAKŠATI PUTOVANJE
Google Maps, Foto: Profimedia

novine

GUGL MAPE DOBIJAJU OPCIJU KOJA ĆE VAM OLAKŠATI PUTOVANJE

Takođe, ukoliko postoje altenativni putevi bez plaćanja putarine, Mape će i to ponuditi kao moguću rutu.

Objavljeno:

Google je najavio nekoliko značajnih unapređenja za Google Mape koje bi trebalo korisnicima da olakšaju putovanja i planiranje putovanja.

Promene uključuju mogućnost prikaza cene putarine na odabranoj ruti. Kako putarine znaju biti značajna stavka u ukupnoj ceni putovanja, Google Mape će ubuduće davati preciznu procenu troškova.

Takođe, ukoliko postoje altenativni putevi bez plaćanja putarine, Mape će i to ponuditi kao moguću rutu.

Nove opcije će već tokom ovog meseca biti dostupne na Androidu i iOS-u za više od 2.000 puteva na kojima se naplaćuje putarina. U početku će raditi u Sjedinjenim Državama, Indiji, Indoneziji i Japanu, a nove države će biti dodavane ubrzo nakon toga.

Google Maps
foto: Printscreen / Google maps

Pored toga, u navigaciju su dodati novi detalji. Na putevima će se prikazivati lokacije semafora, "Stop" znakova, ali i mnoge druge stvari koje mogu da budu interesantne. U određenim gradovima će biti prikazane širine puteva i broj traka, a biće dostupne na Android Auto i Apple CarPlay sistemima.

Neke novitete će dobiti samo korisnici iOS-a. U pitanju je novi vidžet koji će omogućiti lakši pristup rutama, Google Maps Apple Watch će prikazivati rute i preko definisanih prečica (recimo, klikom prečice za kuću na Apple Watch-u, pokrenuće se navigacija do nje, za šta je ranije bilo potrebno da se pokrene iOS aplikacija).

Sve nove opcija i unapređenja će biti dostupna korisnicima u narednih nekoliko nedelja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.