DANAS SE SVI OTIMAJU OKO OVOG RECEPTA! Posna ruska torta koja će namamiti KOMŠINICU na vrata (FOTO)
Foto: Pruintscreen/torte-recepti

recept

DANAS SE SVI OTIMAJU OKO OVOG RECEPTA! Posna ruska torta koja će namamiti KOMŠINICU na vrata (FOTO)

Posna torta u kojoj je ukombinovan keks, žele od voća po izboru i vanila krem, sve je obogaćeno slojem crne čokolade na keksu.

Objavljeno:

Potrebno:

  • oko 800 gr keksa, 4 x po 16 komada petit keksa
  • 300 gr čokolade
  • 6 kašika ulja
  • Fil:
  • 1l soka od narandže
  • 3 pudinga sa ukusom vanile
  • 3 kašike šećera
  • 200 gr margarina
  • 100 gr šećera u prahu
  • Žele:
  • 300 gr malina ( jagoda, ja stavila maline jer više volimo )
  • 400 ml vode
  • 2 pudinga sa ukusom maline ili jagode
  • 8 kašika šećera
  • 50 gr margarina

Priprema:

Prvo pravimo puding krem jer njemu treba najvise vremena da se ohladi. Razmutimo pudinge i šećer sa malo soka a ostatak soka od 1l stavimo da provri. Kada provri zakuvamo puding i mešamo dok se ne zgusne. Sklonimo sa vatre, prekrijemo folijom, direktno na puding i ostavimo da se hladi.

Zatim žele. Malinama dodati 5 kašika šećera i 200 ml vode.

Ostaviti da provri, ispasirati pasirkom za krompir i ostaviti da vri još minuta na jačoj vatri uz povremeno mešanje.

Za to vreme razmutiti puding sa ostakom šećera i 200 ml vode pa zakuvati u kašu od malina ili jagoda.

Posna torta
foto: Printscreen/youtube/porodičnakuhinjafamilykitchen

Kada se zgusne dodati 50 gr margarina, mešati dok se ne otopi pa skloniti sa vatre.

Dok čekamo da se filovi ohlade podeliti keks i otopiti čokoladu sa uljem, izmešati, treba da je redje, da se lako maže na keks i da ima za sva 4 reda. Ukoliko vam se zgusne malo opet zagrejete.

Poslagati prvi red od 16 komada keksa u oblik koji vama odgovara pa premazati čokoladom i ostaviti da se stegne.

Ulupati penasto 200 gr margarina sa šećerom u prahu pa im dodati ohladjen puding i sve umutiti.

Žele posto se stegao umutiti mikserom i otpustiće.

Posna torta
foto: Printscreen/youtube/porodičnakuhinjafamilykitchen

Na keks naneti fil od vanile pa od malina i opet poslagati preko keks, pa premazati čokoladom.

Ponavljati postupak dok ne utrošite i poslednji red keksa, njega takodje premazati čokoladom. Ukoliko vam i nije ostalo nije strašno, gornji red će biti bez čokolade i to ništa ne smeta.

Dekorisati po želji. U zdravoj hrani ima da se kupi posni šlag.

Ostaviti obavezno da odstoji preko noći da keks otpusti.

Prijatno!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.