IDELAN RECEPT ZA USKRŠNJI POST NA VODI: Zbog njega se nećete tako lako OMRSITI! (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube/SherpicaRecipes

Probajte

IDELAN RECEPT ZA USKRŠNJI POST NA VODI: Zbog njega se nećete tako lako OMRSITI! (VIDEO)

Posna jafa će iznenaditi vaše ukućane i uveriti ih da i od posnih namirnica mogu da se pripremaju izvrsne poslastice, jednako ukusne kao da su mrsne. Nema razlike! Proverite sami!

Objavljeno:

Sastojci:

4 šolje belog brašna, 4 šolje pšeničnog griza, 2 šolje šećera, 100 grama mlevenih oraha (ili rogač, mleveni mak, kokos), 1 vanilin šećer, 1 prašak za pecivo, narendana kora limuna i pomorandže, 4 šolje vode. Još je potrebno 100 grama suvog grožđa i 3 kašike griza.

Za preliv:

4 šolje šećera, 4 šolje soka od pomorandže, 1 pomorandža. Priprema:Suvo grožđe preliti sa vrelom vodom i ostaviti oko deset minuta da nabubri. Procediti ga i umešati sa grizom.

Sve sastojke gore navedene odjednom izmešati, možete umutiti mikserom i ostaviti da testo malo odstoji, oko 10 minuta. Izliti u pleh koji treba predhodno obložiti pek papirom. Odozgo nabacati suvo grožđe i staviti da se peče u već zagrejanu rernu na 170 ili 180 stepeni ( zavisi od vaše rerne).

Posni kolač
foto: Printscreen/youtube/SherpicaRecipes

Otprilike se peče 20 minuta a za to vreme je potrebno skuvati sirup. Sok izmešati sa šećerom, ubaciti pomorandže i kuvati oko 20 minuta. Voće izvaditi i sa vrelim sirupom preliti vreo kolač.

1 / 2 Foto: Profimedia

Ostavite da se kolač prohladi oko 15 minuta, isecite kocke i pustite da još upije sirup. Možete još pečen kolač izbockati čačkalicom da bolje upije. Najbolje je da ga poslužite za par sati ili sutradan.

Pogledajte i video za detaljnija upustva:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.