JEDNOSTAVNO A BRZO! HLEB od kojeg se KILOGRAMI skidaju kao ludi, recept je više nego jednostavan
Dijeta, Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

JEDNOSTAVNO A BRZO! HLEB od kojeg se KILOGRAMI skidaju kao ludi, recept je više nego jednostavan

Od sada možete da mršavite bez da se odričete hleba!

Objavljeno:

Ako ste pomislili nekada da smršate, prvo što ste izbacili iz ishrane, bio je hleb i sve proizvode od belog brašna.

Probali ste do sad različite dijete od kojih nije bilo ni traga gubitka kilograma, iako ste izbacili sve što navodno stvara masne naslage.

Predstavljamo vam Jezekijev hleb, jedini hleb na svetu koji topi vaše masne naslage.

Parče hleba ima 80 kalorija i, 0,5g masti (0% zasićenih), 15g ugljenih hidrata (od čega 3g vlakana) i 5g proteina.

Ovaj hleb sastavljen je tako da je zaista prija vašem organizmu. Pšenica, ječam, mahuke i još dosta raznih namirnica stvaraju moćnu kombinaciju proteina i sadrži 18 amino kiselina, koje su neke od njih bile neophodne za naš organizam.

Nasuprot uvreženom mitu o tome da hleb goji, stoji činjenica da žitarice od celog zrna mogu biti uspešan, čak i ključni saveznik u skidanju kilograma, nasuprot belom, prerađenom hlebu.

Prema studiji objavljenoj u World Journal of Diabetes, zamenom prerađenih žitarica onima od celog zrna doprinosite gubljenju kilograma.

Sastojci za Jezekiljev hleb:

Osam šolja pšeničnog brašna od celog zrna

Četiri šolje ječmenog brašna

Dve šolje skuvanog i izgnječenog sočiva

pola šolje mlevenog prosa

pola šolje raženog brašna

Šolja i po vode

kašičica soli

Šest kašika maslinovog ulja

Sedam grama sirovog kvasca ili kašika suvog kvasca

pola šolje tople vode

Jedna kašika meda

Priprema:

Kvasac otopite u vreloj vodi i ostavite da odstoji deset minuta. Pomešajte pšenično i raženo brašno, i potom dodajte proso i ječam.

Sočivo i ulje pomešajte sa malo vode i izblendajte, a onda sipajte u posudu sa ostatkom vode. U mešavinu brašna i otopljenog kvasca dodajte so i ostatak brašna.

Umešanu smesu izručite i mesite dok ne postane glatko.

Stavite testo u nauljenu posudu i sačekajte da dva puta više naraste.

Pecite na 375 stepeni 45 minuta.

(Espreso/Najzena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.