NUTRICIONISTKINJA TVRDI: Ove namirnice možete da jedete i posle 20 ČASOVA, zaboravite na IZGLADNJIVANJE
Ilustracija, Foto: Profimedia

SLOBODNO

NUTRICIONISTKINJA TVRDI: Ove namirnice možete da jedete i posle 20 ČASOVA, zaboravite na IZGLADNJIVANJE

Ako morate da gricnete nešto uveče, birajte složene ugljene hidrate, zdrave masti i proteine

Objavljeno:

Uveče je metabolizam usporeniji, pa bi trebalo da jedete minimum dva sata pre nego što odete na spavanje. Ipak, postoje namirnice koje slobodno možete da konzumirate i nakon 18, a čak i nakon 20 časova.

"Kada ste gladni, trebalo bi da pojedete nešto, bez obzira na to koje je vreme", kaže nutricionistkinja Alisa Ramzi.

Kada se desi da posle večere ogladnite, nutricionistkinja, Rebeka Ditkofov savetuje da unesete jedno od ovoga ili kombinaciju ovih namirnica: na primer, pola šolje grčkog jogurta ili komad sira (protein), četvrtinu avokada ili četvrtinu šolje oraha (zdrave masti), nešto od složenih ugljenih hidrata, poput žitarica ili dve trećine šolje kokica. Ovsena kaša, vez viška šećera je takođe dobar izbor.

1 / 4 Foto: Profimedia

"Ugljeni hidrati su dobar izbor zbog toga što dovode do otpuštanja insulina, što pomaže hemikaliji triptofanu da dođe do mozga i da brže zaspite", kaže Ramzijeva, dodajući da kombinacija ugljenih hidrata i proteina potiskuje apetite, pa ćete biti siti do jutra.

Za nutricionistu Valdeza, proteini su najbolji. Ako vam se nešto jede, preporučuje grčki jogurt sa voćem, a na njegovoj listi su i meso, sir i čaša mleka.

(Espreso / najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.