NOVAK ĐOKOVIĆ PRIZNAO DA IMA AFERU! Otkrio i NJENO IME
Novak Đokovićm, Jelena Đoković, Foto: Epa/ ALI HAIDER, Profimedia

šokantno

NOVAK ĐOKOVIĆ PRIZNAO DA IMA AFERU! Otkrio i NJENO IME

Iako je već jedan od najboljih tenisera u istoriji, Srbin je priznao da i dan-danas ima tremu kad treba da izađe na meč

Objavljeno: 13:14h

Pred početak Australijan opena 2021. na konferenciji su postavljana razna pitanja našem asu.

- Imam veoma dobar lični skor sa Žeremijem, mislim da to pomaže. Nismo igrali već neko vreme, ali je veoma iskusan teniser. Dugo godina je na ATP Turu. Ima jak servis i forhend, nekako se njegova igra zasniva na ova dva udarca. Očigledno je i učešće na ATP kupu i igranje tih mečeva u singlu i dublu, u Rod Lejver areni pomoglo da se spremim za Australijan open. Još nisam iskusio ovakav uvod u turnir. To je pozitivno, imati toliko mečeva na terenu pred start na Australijan openu 2021. u ponedeljak. Igra se noćni meč, igra je drugačija, posloga malo sporija. Istorijski imam dobar skor u mečevima koje igram uveče u Melburnu, tako da se radujem tome. Osećam se dobro, igrao sam stvarno dobro. Nadam se da ću nastaviti tako - rekao je Novak na konferenciji za medije uoči starta turnira u Melburnu.

1 / 7 Foto: Profimedia

Kako je i sam rekao, Novak ima "ljubavnu aferu" sa "Rod Lejver arenom gde je osvojio čak osam trofeja.

- Da, to je ljubavna afera. Možda nešto slično, ne tako kao što Rafa ima sa Frenč openom, ali osećao sam se oduvek nekako komfornije na ovom terenu, kako sam se vraćao svake godine. Što više pobeđujete, to imate više samopouzdanja i prijatnije se osećate na terenu. Ako se dobro osećate, bez obzira na podlogu, imate bolje izglede da igrate najbolje. Kada sam ove godine prvi put kročio na ovaj teren, da treniram, oživeo sam neka od sećanja od prošle godine, ali i prethodnih kada sam osvajao turnir. Da, to mi daje sjajan osećaj, veru u sebe. Osećam da je to mesto gde bi trebalo da budem i gde sam istorijski gledanom uvek bio u stanju da igram najbolji tenis. Nadam se da će ovo biti još jedna uspešna godina - rekao je srpski as.

Iako je već jedan od najboljih tenisera u istoriji, Srbin je priznao da i dan-danas ima tremu kad treba da izađe na meč.

Novak Đoković, Jelena Đoković
foto: Starsport

- Tako je svaki, baš svaki meč. Ne želim da govorim u ime ostalih sportista, ali imam osećaj da je nemoguće eliminisati tu vrstu pritiska, očekivanja, nervi uvek imaju ulogu ako ste sportista. Barem u mom slučaju. Mislim da sam tokom godina uspeo da istreniram sebe, iskustvom i posvećenošću toj mentalnoj pripremi, to mi je pomoglo da se bolje nosim s tom vrstom emocija. Ponekad ne uspevam da nadvladam te emocije i stres, ponekad uspem. Sve zavisi. Čak iako sam imao tu sreću da imam uspeha, posebno u Australiji, ali i karijeri, i dalje osećam te neuspehe, ako hoćete tako da ih nazovem, iako ja ne verujem da jesu. Verujem u mogućnost napretka, naučenih lekcija, ali u tim velikim mečevima koje izgubite, tu najviše naučite. Tu se suočavate sa nekom vrstom mentalnog zida. Uznemireni ste. Desilo vam se mnogo različitih stvari i osećate da ste izneverili sebe. Tu je najveća prilika za vas da to rešite i postanete jači, sposobniji. Imate priliku da spoznate sebe na dubljem nivou. I dalje mi se to dešava. Na svakom turniru, bez obzira na prethodne uspehe. Naravno da osećam da imam više samopouzdanja, iskustva, treniranja kako da razumem da se nosim sa specifičnim situacijama kad izlazim na veliki teren, sa očekivanjem da dobijem 99 odsto mečeva koje igram. I dalje je tu prisutno, mislim da nikada neće ni otići. Posebno kad je velikia prilika, kad igarte za najveće trofeje - otkrio je Nole.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.