TURCI IMAJU SVOJ ORIGINALNI RECEPT ZA BUREK SA SIROM: Stavljaju se DVE VRSTE BRAŠNA, može da PARIRA NAŠOJ GIBANICI
Burek, Foto: Profimedia

PRSTE DA POLIŽEŠ

TURCI IMAJU SVOJ ORIGINALNI RECEPT ZA BUREK SA SIROM: Stavljaju se DVE VRSTE BRAŠNA, može da PARIRA NAŠOJ GIBANICI

Pečemo burek u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta

Objavljeno:

"Toliko ukusan burek mi do sada nismo probali! Probajte i vi i podelite".

1 / 4 Foto: Profimedia

POTREBNI SASTOJCI

pšenično brašno - 1 šolja

kuruzno brašno - 3 šolje

sveže mleko - 1 šolja

ulje - 1 šolja

prašak za pecivo - 1 kesica

so - 1 kašičica

ZA NADEV

sir - 200 g

jaja - 1 komad

mirođija - 1/2 vezice

mladi luk - 10 struka, samo zeleni deo

peršun - 1/2 vezice

* merne jedinice

NAČIN PRIPREME

Prosejemo brašno zajedno s praškom za pecivo i sipamo ih u posudu, dodajemo ulje, so i mleko i mesimo testo.

Delimo ga na dva dela. Razvijamo jedan deo u posudu za pečenje namazanu masnoćom.

Sir namrvimo na sitno i dodajemo mu isečene na sitno luk, mirođiju i peršun.

Raspoređujemo smesu ravnomerno preko kore i pokrivamo sa drugom korom bureka.

Mažemo odozgo umućenim jajetom.

Pečemo burek u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.

(Espreso / Bonapeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.