PRSTE DA POLIŽEŠ
TURCI IMAJU SVOJ ORIGINALNI RECEPT ZA BUREK SA SIROM: Stavljaju se DVE VRSTE BRAŠNA, može da PARIRA NAŠOJ GIBANICI
Pečemo burek u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta
"Toliko ukusan burek mi do sada nismo probali! Probajte i vi i podelite".
POTREBNI SASTOJCI
pšenično brašno - 1 šolja
kuruzno brašno - 3 šolje
sveže mleko - 1 šolja
ulje - 1 šolja
prašak za pecivo - 1 kesica
so - 1 kašičica
ZA NADEV
sir - 200 g
jaja - 1 komad
mirođija - 1/2 vezice
mladi luk - 10 struka, samo zeleni deo
peršun - 1/2 vezice
* merne jedinice
NAČIN PRIPREME
Prosejemo brašno zajedno s praškom za pecivo i sipamo ih u posudu, dodajemo ulje, so i mleko i mesimo testo.
Delimo ga na dva dela. Razvijamo jedan deo u posudu za pečenje namazanu masnoćom.
Sir namrvimo na sitno i dodajemo mu isečene na sitno luk, mirođiju i peršun.
Raspoređujemo smesu ravnomerno preko kore i pokrivamo sa drugom korom bureka.
Mažemo odozgo umućenim jajetom.
Pečemo burek u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
(Espreso / Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!