NUTRICIONISTKINJA OTKRIVA: Ovo PIĆE DAJE TURBO BRZINU VAŠEM METABOLIZMU, ODMAH GA POPIJTE
Ilustracija, Foto: Profimedia

saveti

NUTRICIONISTKINJA OTKRIVA: Ovo PIĆE DAJE TURBO BRZINU VAŠEM METABOLIZMU, ODMAH GA POPIJTE

Što se tiče masnih naslaga oko stomaka, uvek smo se pitali zbog čega one nastaju, a sada imamo i objašnjenje

Objavljeno: 16:49h

Koliko često ste doneli odluku da se okrećete zdravom životu i da menjate navike, pa ste pravili planove kako to realizovati. Prvo odlučujemo na koji način treba započeti dan da bi nam metabolizam radio kao sat, a istovremeno šta treba da pijemo da ubrzamo rad organa za varenje.

"Ujutru je najbolje popiti vodu telesne temperature, čaj ili mlaku limunadu. Pre glavnih obroka supe od mesa, čorbe od povrća ili potaže. Odlično je da pre glavnog obroka pojedete salatu. Tako se aktiviraju enzimi I olakšavaju varenje ostatka obroka", otkrila je nutricinosta Branka Mitrović.

Prema novom istraživanju, proklijali beli luk ne treba da bacate jer se pokazalo da je čak zdraviji nego običan. On klija zbog starosti baš kao i krompir, ili zbog velike količine vlage.

"Proklijali beli luk je apsolutni hit, klice su danas u modi u nutricionizmu ali važno je napomenuti da se jede samo proklijali deo. Postoji pokret u ishrani da se jedu proklijali delovi raznog povrća, mahunarki i zitarica. Mala količina proklijalih biljki daje veoma mnogo osnovnih nutritivnih vrednosti povrća i dodatno veću količinu hlorofila koji je neophodan za kiseonik. Veoma ga je jednostavno posaditi. Dovoljno je da stavite donji deo gde je koren u vodu, možete ga držati i u časi, posudi, i za par dana će izrasti klice mladog luka. Jednostavno se uzgajaju I klice raznog povrća, trava, mahunarki a izvanredne su u ishrani. Možete na malo prostora u kućnim uslovima, jednostavno uzgajati razne zdrave klice", objasnila je nutricinostita Miković za Informer.

1 / 3 Foto: Profimedia

Što se tiče masnih naslaga oko stomaka, uvek smo se pitali zbog čega one nastaju, a sada imamo i objašnjenje.

"Masne naslage na stomaku i oko organa stvaraju se unošenjem prevelike količine šećera, uglejenih hidrata, fast i yung fooda. Pogrešno je da se od masne hrane pravi masnoća. Pored estetskog problema, mogu se razviti razne tegobe, jer oko kojih organa je masnoća ti organi su ugroženi. Uglavnom masnoća na i oko stomaka govori o insulinskoj rezistenciji, policisticnim jajnicima, jetrom, pankerasom. Povećanu težinu nazivamo estetskim problemom ali gojaznost je put ka ozbiljnim tegobama", dodala je Branka.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.