AKO VAM SE ČESTO ZACRVENE UŠI, TO MOŽE BITI POKAZATELJ BOLESTI: Evo kada je vreme da posetite lekara!
Ilustracija, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU!

AKO VAM SE ČESTO ZACRVENE UŠI, TO MOŽE BITI POKAZATELJ BOLESTI: Evo kada je vreme da posetite lekara!

Možda niste obraćali pažnju na boju vaših ušiju, ali ona može da pokaže postojanje problema u organizmu

Objavljeno:

Iako to može da vam zvuči pomalo čudno, boja ušiju može mnogo toga da otkrije o vašem zdravlju.

Istraživanja su pokazala da postoji direktna neurološka veza između određenih tački na telu i naših unutrašnjih organa.

Prema studijama, odvojena ušna resica dominantna je osobina pri nasleđivanju, dok je spojena ušan resica recesivna osobina. Nabori na ušnim resicama mogu da ukazuju na prisustvo određene bolesti u organizmu, ili da će se bolest uskoro pojaviti.

Blede uši su znak da u organizmu postoji veoma nizak nivo vitamina i minerala, te da je potrebno da ih nadoknadite. Za razliku od njih, crvene ili “goruće” uši mogu ukazivati na druge probleme u organizmu.

1 / 4 Foto: Profimedia

1. Bakterijska infekcija

Infekcija kože celulita ili erizipela može da dovede do efekta crvenih ušiju. One postanu natečene, tople i jarko crvene. Simptomi mogu da uključuju temperaturu, drhtavicu, natečene limfne čvorove. Ovo stanje je često uzrokovano bakterijama, ugrizima insekata, bušenjem ušiju ili nekim drugim zdravstvenim stanjem.

2. Relapsirajući polihondritis

Vrlo retka bolest, autoimuna, koja utiče na hrskavicu, vrat, nos i uši. Prvi simptom ove bolesti su crvene i nežne uši, a može doći i do unutrašnjih problema sa uhom. Najgore što može da se desi je gubitak sluha ukoliko se bolest ne otkrije i ne leči na vreme.

3. Seboreja

Ova bolest utiče na to da koža postane crvena, irtitantna i uzrokuje neugodan svrab. Može da zahvati prednji deo uha, a čak se može i proširiti prema unutrašnjosi uha, kao što su ušni kanali.

4. Perikondritis

To je infekcija tkiva, oko hrskavice uha. Uzrok može biti ugriz insekta, operacija uha, ili minđuša. Uho može biti natečeno i veoma crveno što može na duge staze oštetiti hrskavicu. Odmah idite svom lekaru.

5. Opekotine

Najbezopasnija stvar vašeg crvenila, može biti opekotina od sunca. Kada je vaše uvo izloženo previše suncu, bez ikakve zaštite, dolazi do neželjenih opekotina. Sprečite ovo stanje tako što ćete više obratiti pažnju na vaše uši u letnjim danima, i zaštitite ih odgovarajućom zaštitnom kremom.

6. Sindrom crvenog uha

Ovaj sindrom je je redak, a simptom može biti goruće i crveno uvo. Okidači su, dodirivanje ušiju, izlaganje ekstremim temeraturama, vežbanje. Ovaj sindrom može uzrokovati učestale migrene.

(Espreso / najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.