HRANA KOJA DAJE SNAGU TOKOM I POSLE KORONE: JEDNO se posebno PREPORUČUJE
Ilustracija, Foto: Profimedia

OTKRIVAMO

HRANA KOJA DAJE SNAGU TOKOM I POSLE KORONE: JEDNO se posebno PREPORUČUJE

Tokom oporavka od kovida, veoma je bitno da što više odmarate i spavate, kao i da prilagodite ishranu kako bi simptomi što pre iščezli

Objavljeno: 14:55h

Bol u grlu jedan je od simptoma koji mnoge muči, naročito ako su zaraženi omikron sojem. Redovno ispijanje čaja i drugih toplih napitaka može da, u velikoj meri, olakša tegobe. Hidratacija je izuzetno značajna i za sve one koji imaju dijareju, bol u mišićima ili visoku temperaturu.

Mučnina, zapušen nos i nagon za povraćanjem, takođe se mogu ublažiti većim unošenjem tečnosti. Uz sebe bi trebalo imati čaj, vodu, vodu sa limunom i medom. Najbolje je da pacijent uzima kašičicu po kašičicu, na svakih nekoliko minuta.

Bolesni od kovida bi trebalo da konzumiraju mekanu hranu i jednostavna jela. Mnogi tokom bolesti nemaju apetit, a nisu ni u stanju da ustanu i jedu. Zato su odlično rešenje supe i čorbe, koje možete da servirate u velikoj šolji. Preporučuju se i obrano mleko i jogurt, pečena piletina, jaja bez mnogo začina kako se ne bi izazivala mučnina.

1 / 3 Foto: Profimedia

Pacijent nikada ne sme da gladuje. Poneki dan, kada je stanje baš loše, može da prođe samo sa tostom i čajem. Ipak, kako se stanje osobe popravlja, bilo bi dobro da dobija odgovarajuće hranljive sastojke. Uz meso, jaja i mlečne proizvode, potrebno je uzimati i druge namirnice bogate proteinima poput pasulja i sočiva.

Prirodni izvori vitamina koji se preporučuju su masna riba i pečurke zbog vitamina D, citrusi i kiseli kupus zbog vitamina C, kao i probiotičkih svojstava.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.