OVAJ DEO PILETA NIPOŠTO NE JEDITE: Prepuno je OTROVA i najlošije je!
Piletina, Foto: Printscreen/Youtube/World Adventurer

UPOZORENJE

OVAJ DEO PILETA NIPOŠTO NE JEDITE: Prepuno je OTROVA i najlošije je!

Kada jedete piletinu bolje je da ne konzumirate kožicu koja se u potpunosti sastoji od masti i, osim toga, može da sadrži veliki broj bakterija.

Objavljeno: 14:01h

Piletina je najpopularnija vrsta mesa. Jedan od razloga je dostupnost, blag ukus bez jakog mirisa, ali i cena koja je pristupačnija od, na primer, junetine, teletine... Bonus je što je ovo meso bogato raznim hranljivim materijama, korisnim za zdravlje organizma.

Međutim, ne smatraju se svi delovi pileta dobri za ljudsko telo, objavljeno je nedavno u jednoj kineskoj studiji. Zahvaljujući iskustvu brojnih kuhara koji su svoja iskustva u kuhanju preneli stručnjacima, kao i saznanja tehnologa, otkriveno je koje delove pileta ne treba konzumirati jer su štetni po zdravlje.

Pa tako, kada jedete piletinu bolje je da ne konzumirate kožicu koja se u potpunosti sastoji od masti i, osim toga, može da sadrži veliki broj bakterija.

1 / 17 Foto: Profimedia

Takođe, preporuka je i da se ne jedu pluća, jer čak ni termička obrada visokom temperaturom nije u stanju da u potpunosti ukloni sve parazite iz njih.

Kineski stručnjaci su savetovali i da ne koristite glavu (što se inače kod nas retko koristi), jer upravo ovaj deo pileta akumulira sve štetne materije koje životinja pojede tokom svog života.

Nutrutivna vrednost piletine (100 g):

Energetska vrednost 120 kcal Proteini 22,50 g Ugljeni hidrati 0,00 g Šećeri 0,00 g Vlakna 0,00 g Masti 2,62 g od kojih zasićene 0,563 g

Visoka količina proteina koju belo meso sadrži pomaže telu da izgradi mišiće, dok zbog toga što je izuzetno niskokalorično savršena je namirnica za dijetalne režime.

S obzirom na to da je veoma popularna, ne bi trebalo da bude iznenađenje da se poljoprivrednici na sve načine trude da ponude što više proizvoda i to u rekordnim brzinama. Ali, u samom tom procesu postoji nusprodukt. Nova kampanja kompanije Compassion in World Farming-u služi tome da obrazuje ljude šta bele linije u nekim delovima piletine zapravo znače. Te bele žilice su indikacija da je kokoška imala poremećaj mišića pod nazivom "bele pruge". Nije štetno za potrošnju, ali govori o uslovima u kojima je živina gajena.

"Bele pruge" degradiraju kvalitet mesa dok povećavaju sadržaj masti do 224%. Ovaj poremećaj se sve više dešava kod pilića koji su veštački podsticani da rastu brže i brže. Jedan eksperiment sa 285 kokoški otkrio je da 96% njih ima "bele pruge" i drvene grudi što podrazumeva jače meso.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.