RECEPT ZA NAJUKUSNIJU TELEĆU ČORBU: Bolja je od KAFANSKE!
Teleća čorba, Foto: Printsceen/Youtube/CooKing

teleća čorba

RECEPT ZA NAJUKUSNIJU TELEĆU ČORBU: Bolja je od KAFANSKE!

Toliko je zasitna da može da zameni kompletan obrok, a jednako je dobra i kad se podgreje.

Objavljeno:

Teleća čorba pripremljena po tradicionalnom receptu zagrejaće vam i telo i dušu.

Teleća čorba
foto: Printscreen/Youtube

Teleća čorba koja obiluje povrćem i mesom pun je pogodak da okrepite organizam u hladnim danima. Toliko je zasitna da može da zameni kompletan obrok, a jednako je dobra i kad se podgreje. Kažu da je najbolja ona iz kafane, ali uz ovaj recept nadmašićete i nju.

Sastojci:

500 g teletine

1 glavica crnog luka

1 krompir

60 g masti

2 kašike brašna

pola celera

1 žumance

180 g kisele pavlake

so, biber

peršun

Priprema:

Sitno naseckan luk propržite na malo masti dok ne zastakli. Nakon toga ubacite meso sečeno na manje kocke, nalijte vodom i smanjite temperaturu. Ostavite da se dinsta oko 45 minuta, uz povremeno mešanje i po potrebi dolijte malo vode. Ostalo povrće sitno iseckajte, pa dodajte u šerpu. Žačinite po ukusu i sipajte oko litar i po vode. Na masti propržite brašno na tihoj vatri, dok ne porumeni. Dodajte u šerpu, sve promešajte i ostavite čorbu da se kuva još pola sata. Žumance i kiselu pavlaku razmutite i dodajte u čorbu koja lagano vri. Ostavite još nekoliko minuta da ključa i na kraju dodajte sitno seckani peršun.

(Espreso/StvarUkusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.