RUSI IH PIJU SVAKI DAN DA SE ZAŠTITE OD BOLESTI: I vi ćete kada vidite KOLIKO ŠTITE IMUNITET
Čaj, Foto: Printscreen/Youtube/VRATA ZDRAVLJA

OBRATITE PAŽNJU

RUSI IH PIJU SVAKI DAN DA SE ZAŠTITE OD BOLESTI: I vi ćete kada vidite KOLIKO ŠTITE IMUNITET

Rusi, koji redovno posežu za narodnim lekovima, čak i kada ne postoji neki zdravstveni problem, svakosnevno piju baš ove čajeve da bi osnažili organizam

Objavljeno:

Na prelasku sezona nam obično opada odbrambeni sistem, ovi ruski čajevi za imunitet će pomoći da se zaštitimo od bolesti.

Domaći, narodni čajevi blagotvorno deluju na funkcionisanje celog organizma. Zovemo ih napicima iz narodne apoteke, izuzetno su zdravi i mogu da se piju bez dozvole lekara, osim u ekstremnim slučajevima kada se ne preporučuje da se kombinuju sa određenim lekovima.

Iako je svaki čaj posebno "dobar" za baš određenu tegobu, svi oni imaju nešto zajedničko - pomažu da ojačate odbrambeni sistem organizma.

A ovo dejstvo je najizraženije kod baš tri vrste čaja. Rusi, koji redovno posežu za narodnim lekovima, čak i kada ne postoji neki zdravstveni problem, svakosnevno piju baš ove čajeve da bi osnažili organizam.

Čaj od morske buče

Morska buča su bobice bogate vitaminima i hranljivim materijama, jača imuni sistem, a pomaže u "lečenju" prehlade, zatvora i bolesti kardiovaskularne distonije.

Izdrobite 100 g morske buče. Dodajte 2 kašike cimeta, meda i anisa. Sadržaj prelijte ključalom vodom. Ostavite da se odstoji 5-7 minuta i popijte.

Čaj od lipe

Lipa ima antiinflamatorno, diuretsko i analgetsko dejstvo, a čaj od ove biljke pomaže u lečenju prehlade.

U 2 dl ključale vode stavite 1 kašiku suvih listova lipe. Čvrsto zatvorite i ostavite da odstoji oko 25 minuta, pa popijte.

Čaj od kurkume

Kurkuma
foto: Printscreen/Youtube

Indijski začin kurkuma ima brojna lekovita svojstva, antioksidativno, protivupalno, antivirusno, antibakterijsko iantimikotičko.

Skuvajte 1 l vode, pa joj dodajte 1 kašiku kurkume. Ostavite da ključa 10 minuta. Procedite napitak i pijte po 1 čašu 2-3 puta dnevno.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.